miercuri, 8 iulie 2009

Vasili Şova, singurul ministru care nu vorbeşte în limba română

Vasili Şova a făcut-o azi pe filosoful şi a explicat jurnaliştilor de ce nu vorbeşte limba de stat.

Chiar şi la întrebarea jurnaliştilor despre obligativitatea demnitarilor de stat de a cunoaşte limba de stat, Şova a răspuns în limba rusă. Peste câteva minute, abordând acelaşi subiect, ministrul Reintegrării a declarat că “faţă de acest lucru (n.r – studierea limbii de stat) trebuie să ai o atitudine respectuoasă”.

Vasili Şova recunoaşte, tot în rusă, că “membrii cabinetului de miniştri ar trebui să cunoască minim două limbi, rusa ca limbă de comunicare interetnica şi moldoveneasca, ca limbă de stat”. Comunistul Şova explică însă că “dacă cunoaşterea limbii de stat le permite demnitarilor să-şi îndeplinească obligaţiunile ca şi funcţionar de stat, dar nu o poate vorbi, acest lucru nu constituie un obstacol, nici măcar Constituţia nu reprezintă un impediment”.

“Avem alte chetiuni serioase despre care să discutăm. Cred că aţi văzut, până acum, că Guvernul întreprinde măsuri pentru a organiza cursuri de studiere a limbii “moldoveneşti”. Altceva este că faţă de acest lucru trebuie să ai o atitudine respectuoasă. Noi construim un stat polietnic şi sper că nu vrem să creăm un stat monoetnic” a conchis Şova.

În ce ţară s-a mai văzut ca un demnitar să vorbească în limba unui străin?! Şi eu trebuie să mă chinui ca să traduc balivernele lui în română?! Pentru că el nu vrea să vorbească în limba de stat?! E revoltător!

2 comentarii:

Anonim spunea...

romînă???

Anonim spunea...

este revoltator si faptul, ca in timp ce autoritatile declara ca fac tot posibilul ca limba romana sa fie studiata si de populatia alofona din RM, in realitate nu se face nimic! asa ca Sova si polietnia lui, ar trebui sa inteleaga ca limba romana trebuie sa fie un element in plus in intregrarea populatiei nevorbitoarea de romana in societatea moldoveneasca! cu astfel de replici gen: polietnic, monoetnic, sova ajuta la dezbinarea societatii!