vineri, 17 iulie 2009

Un monument al victimelor torturii din Fondul “Aprilie 2009”

Consiliul de Administraţie al Fondului „Aprilie 2009” a venit cu iniţiativa de a construi în municipiul Chişinău un monument al victimelor torturii. În acest sens, Fondul a solicitat Consiliului Municipal Chişinău să aloce un teren adecvat pentru construcţia monumentului. Despre acest lucru a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, liderul PLDM, Vlad Filat.

“În condiţiile în care guvernarea comunistă refuză să-şi recunoască vina, să-şi ceară public scuze şi să-şi asume plenar responsabilitatea pentru acţiunile îndreptate împotriva cetăţenilor Republicii Moldova, este de datoria noastră să-i susţinem pe cei care au avut de suferit în urma regimului dictatorial instaurat de Vladimir Voronin şi să le oferim reabilitare morală”, a declarat Filat.

Liderul liberal-democraţilor mai spune că “înălţarea unui asemenea monument ar constitui un omagiu adus victimelor torturii şi o compensare morală pentru persoanele care au fost supuse unui tratament inuman şi degradant de către regimul comunist. În acelaşi timp, monumentul va fi dovadă istorică a adevăratei facturi a regimului care a condus Moldova, începînd cu anul 2001.

Din Consiliul de Administraţie a Fondului „Aprilie 2009” fac parte Victor Boboc, tatăl lui Valeriu Boboc, Iurie Crăciuneac, victimă a torturii, şi Vlad Filat, preşedintele PLDM.

Niciun comentariu: