luni, 20 iulie 2009

TESTEAZĂ-ŢI VOTUL pe www.testvot.eu

Ca urmare a dizolvării Parlamentului Republicii Moldova, şi organizării de alegeri parlamentare anticipate, Fundaţia MRC, cu sprijinul financiar al German Marshall Fund - Black Sea Trust, şi încolaborare cu Asociaţia pentru Democraţie Participativă “ADEPT”, a relansat pe data de 19 Iulie2009 aplicaţia online Testează-ţi Votul! pe pagina de internet www.testvot.eu.

Alegătorii indecişi din Republica Moldova primesc acum o mână de ajutor pentru alegerileparlamentare anticipate din 29 Iulie 2009.

Testează-ţi Votul! cuprinde un chestionar cu 24 de întrebări. Orice persoană care accesează pagina de internet www.testvot.eu poate să răspundă la chestionar, precizînd gradul de acord saudezacord cu cele 24 de afirmaţii. La final, utilizatorul va primi gratuit o analiză grafică şi textualădetaliată care indică gradul de apropiere a principalelor partide faţă de opţiunile alegătorului.

Proiectul este disponibil atât în limba română cât şi în limba rusă, oferind alegătorilor oportunitatea de a reflecta asupra unor probleme importante ale societăţii, şi de a căuta maimulte informaţii despre aceste teme şi atitudinile partidelor. Proiectul nu încearcă să influenţezevotul cetăţenilor, ci este un mijloc de a afla mai mult despre cei care candidează.

Proiectul îi ajută pe alegători să identifice partidele cele mai apropiate faţă de viziunea lor din punct de vedere programatic pe probleme din domeniile economic, politic şi social. În acestfel, alegătorii vor putea să obţină mai uşor informaţii din programele electorale ale partidelorastfel încît să voteze informat.

Fundaţia MRC este un think tank fondat în 2003, fără apartenenţă sau afiliere ideologică şi politică, al cărui scop este dezvoltarea cercetării de calitate în domeniul ştiinţelor politice şidezvoltarea calităţii democraţiei din Europa Centrală şi de Est.

Sursa:jurnal.md

Un comentariu:

Oleg Cristal spunea...

fa hyperlink la adresa www.testvot.eu, ca de pe pagina ta sa ajunga la adresa respectiva printr-un singur clik