miercuri, 15 iulie 2009

Voronin nu ştie despre expertiza internaţională în cazul Boboc

Vladimir Voronin a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu a citit expertiza internaţională şi nu ştie nimic despre dovezile că Valeriu Boboc a fost omorât în bătăi. “Dacă aşa şi s-o dovedit, asta încă nu înseamnă nimic pentru că în mulţimea care a atacat Preşedinţia şi Parlamentul erau persoane foarte cointeresate ca ceva să se întâmple şi să se verse sânge foarte mult şi aici încă trebuie de dovedit cine şi cum de cine s-a lovit”, a specificat liderul comuniştilor.

Întrebat de jurnalişti dacă există probe că România ar fi fost implicată în evenimentele din aprilie de la Chşinău, Voronin s-a arătat nedumerit de ce presa n-a privit filmul (n.r. “Atac asupra Moldovei”), spunându-i jurnalistului că dacă nu înţelege limba rusă să ceară să-i traducă.

“Ap şi dumneavoastră n-aţi văzut filmul şi n-aţi privit televizorul despre probele care au fost prezentate în aceste secvenţe din film? Sunt şi probe despre România, sunt şi probe mai serioase despre corupţia şi mafia internaţională, aşa numită”, a mai spus Voronin.

Liderul comunist a mai informat că circa 500 de persoane, implicate în evenimentele din 7 aprilie, au deja dosare penale care sunt transmise în judecată. “Trebuie de spus lucrurilor pe nume, trebuie de numit persoanele care au fost acolo, nu numai pe Mătăsaru să-l facă erou naţional, dar pe toţi acei care au fost implicaţi, inclusiv organizatorii. Eu v-am vorbit şi despre Mărculeşti, şi despre armament, şi despre droguri. Dacă nu înţelegeţi limba rusă, cereţi să vă traducă”, s-a adresat Voronin presei.

Niciun comentariu: