luni, 6 iulie 2009

Un minut de reculegere în memoria victimelor deportărilor

Şedinţa operativă a Primăriei a început astăzi cu un minut de reculege în memoria victimelor deportărilor staliniste. Funcţionarii din cadrul Primăriei Chişinău au ţinut să amintească că ziua de 6 iulie este una dintre cele mai triste din istoria neamului nostru.

Cu ocazia celor 60 de ani de la deportările staliniste din 1949, Primăria capitalei organizează un şir de manifestări. În dimineaţa zilei, autorităţile municipale au participat la un miting de comemorare a victimelor represiunilor şi deportărilor staliniste care a avut loc în Scuarul Gării feroviare.

Cred ca este de datoria noastra, a tuturor, sa tinem astazi un minut de reculegere in memoria bunicilor nostri care au fost ridicati si dusi in Siberii de gheata, fata de care regimul stalinist a avut o atitudine ca fata de niste "vite", desi erau mintile noastre cele mai de pret.

Ceea ce ma doare astazi cel mai mult este ca autoritatile de la Chisinau raman surde si mute la tragedia neamului nostru. Cred ca se intimpla acest lucru fie pentru ca nu au suflet, fie pentru ca nu se identifica cu neamul nostru.

Niciun comentariu: