luni, 20 iulie 2009

PCRM, PL, PD şi PLDM vor forma noul Parlament?

Antenţie la sondajele de manipulat alegătorii care apar înaintea scrutinului de săptămâna viitoare. Deşi unele tendinţe mi se par corecte, totuşi exagerările prevalează. Mai ales în ce priveşte partidul condus, acum oficial, de Marian Lupu.

Conferinţa de presă în cadrul căreia au fost făcute publice rezultatele Barometrului de opinie publică a semnănat mai mult cu o campanie gratuită pentru fostul speaker comunist, Marian Lupu. Cei care au prezentat rezultatele cercetării nu au ezitat să-i rostească numele aproape la fiecare frază. Mi se pare surprinzător chiar şi faptul că Lupu cica l-a devansat pe Voronin la capitolul încredere, fie chiar şi cu o sutime. Dar şi mai surprinzător este faptul că partidul lui Lupu este acum înaintea PLDM-ului, care ar acumula mai puţine voturi decât PD, la 29 iulie.

De unde ia PD-ul voturi?! De pe segmentul de stânga şi de la comunişti, spun analiştii politici. Mie mi se pare că Jugău (unul dintre sociologii care a muncit la acest sondaj şi care este membru al PD sau în cel mai bun caz simpatizant) a mai pus câteva procente ca să arate bine PD-ul în sondaje.

Oricum a rămas mai mult de o săptămână şi toate aceste speculaţii se vor risipi, iar alegătorul îi va taxa pe minciunoşi, cel puţin sper să se întâmple asta.

Potrivit BOP, PCRM ar acumula 31,1%,
PL - 13,2%,
PD -9,6%
PLDM - 7,2%.

AMN ar obţine 2,6% şi nu ar trece pragul electoral.

Un comentariu:

Anonim spunea...

http://kp.md/daily/24328.5/521256/