miercuri, 27 februarie 2008

Lupu îndeamnă Agenţia Antimonopol sa elaboreze o noua lege privind protectia concurenţei

Crearea unui cadru legislativ nou in domeniul protectiei concurentei este prioritatea Agentiei Antimonopol pentru 2008. Spreakerul Marian Lupu a indemnat responsabilii din cadrul institutiei sa elaboreze si sa propuna o noua lege in domeniu. Anterior, investitorii straini s-au aratat ingrijorati ca Parlamentul a aduptat, in prima lectura, mai multe modificari la Legea privind protecţia concurenţei, Potrivit oamenilor de afaceri, noul document va deteriora climatul investitional din Moldova.
Agentia nationala pentru protectia concurentei sustine ca problema cea mai mare cu care s-a confruntat în primul an de activitate se referă la cadrul legislativ imperfect.
Speakerul Marian Lupu a recomandat institutiei să elaboreze o noua lege in domeniul protectiei concurentei şi să nu se meargă pe “cîrpiri” ale legislatiei.
Anterior, Agentia a propus mai multe modificari la Legea cu privire la protectia concurentei aprobate de legislatori in prima lectura. Noul document a generat nemultumirea Asociatiei investitorilor straini care au atentionat ca modificările propuse vor deteriora climatul investiţional din Moldova.

Pe parcursul unui an de activitate, Agentia Antimonopol a cercetat cum se respecta principiile concurentei in mai multe domenii. În urma controalelor, au fost amendati mai multi agenti economici, iar doi dintre acestia s-au ales cu amenzi usturatoare, de 2,5 si respectiv 9 milioane de lei.
Elena Robu-Popa

Niciun comentariu: