sâmbătă, 2 februarie 2008

PLDM propune Opoziţiei să iniţieze acţiuni pentru asigurarea transparenţei în reglementarea transnistreană

Partidul Liberal Democrat din Moldova constată că preşedintele Voronin face abuz de putere prin gestionarea lipsită de transparenţă şi profesionalism a procesului de soluţionare a conflictului de pe Nistru. Negocierile super secrete ale acestuia cu mediatorii, ideile lui de reglementare, lansate fără consultări cu partidele democratice şi cu societatea, sunt în măsură să afecteze şi mai mult suveranitatea şi independenţa Republicii Moldova, se arată într-un comunicat al partidului.

Formaţiunea consideră că negocierile de culise sunt îndreptate spre subminarea ordinii constituţionale ale Republicii Moldova şi avertizează că ele nu pot avea o altă finalitate decât destabilizarea situaţiei din ţară. Responsabilitatea pentru eventualele consecinţe, în acest sens, o poartă personal Vladimir Voronin, consideră PLDM.

Liberal-democraţii propun tuturor partidelor din opoziţie să iniţieze de urgenţă acţiuni comune pentru a asigura transparenţă maximă a procesului de negocieri privind conflictul de pe Nistru.

Formaţiunea propune semnarea unui document comun al formaţiunilor de opoziţie, prin care să-i ceară lui Vladimir Voronin să purceadă imediat la consultări cu partidele politice şi cu societatea civilă pentru a asigura, astfel, transparenţa şi legitimitatea procesului de negocieri.

Niciun comentariu: