marți, 12 februarie 2008

Reacţii politice la cazul Tănase: Regimul comunist de la Chişinău continuă în cel mai perfid mod răfuiala cu oponenţii săi

Formaţiunea susţine că Procuratura generală îl învinuieşte nefondat de atitudini xenofobe şi încearcă să-l pună sub acuzare pe directorul publicaţiei „Timpul de dimineaţă”, Constantin Tănase. PLDM atenţionează opinia publică că acest atac la libertatea presei se înscrie perfect în şirul acţiunilor ilegale ale Procuraturii de fabricare a dosarelor, arestări nejustificate, intimidări etc.

Potrivit liberal-democraţilor, Procuratura generală rămîne insensibilă la crime grave cum ar fi: acaparările de proprietăţi şi afaceri prospere, înlăturarea ilicită a concurenţilor, utilizarea necamuflată a resurselor administrative în favorizarea şi protejarea unor persoane din anturajul puterii.

Reprezentanţii partidului de guvernămînt, în special preşedintele Vladimir Voronin, în repetate rînduri şi-au permis declaraţii xenofobe, ofense grave la adresa cetăţenilor cu alte convingeri decît ei, în adresa simbolurilor naţionale, se arată în comunicatul partidului.

PLDM cheamă toate partidele democratice, societatea civilă, toţi cetăţenii de bună credinţă să se solidarizeze cu directorul publicaţiei „Timpul de dimineaţă” Constantin Tănase, contracarînd, astfel, încercările puterii de a aduce la tăcere presa independentă.

Niciun comentariu: