miercuri, 6 februarie 2008

Consilieri municipali, ameninţaţi de patronii localurilor de jocuri de noroc

Consilierii municipali sustin ca sunt amenintati de proprietarii localurilor cu aparate de jocuri de noroc. Liberal-democratul Alexandru Tanase afirma ca indimidarile au inceput din momentul in care alesii locali au aprobat un regulament care limiteaza activitatea acestor localuri.

“Primesc SMS-uri în care mi se sugerează să am grijă de copii, dar tocmai decizia cu privire la limitarea activităţii unor astfel de localuri reprezintă grija mea faţă de copii mei, faţă de viitorul oraşului”, a declarat consilierul Alexandru Tanase în cadrul şedinţei CMC.

În context, consilierul pro rus Valeri Klimenco a specificat că localurile trebuie interzise la staţii, în preajma şcolilor. “Ar fi bines ă se găsească o formulă de compromise. Pe de o parte să fie interzis accesul celor care nu au dreptul să le viziteze, iar pe de altă parte, aceste activităţi să aducă venituri capitalei”, a mai spus Klimenco.

Liberalul-democrat Alexandru Tanase mai spune ca patronii localurilor cu aparate de jocuri de noroc au creat si un fond de aproape jumătate de million de lei prin care să-şi protejeze afacerile. Consilierul a chemat colegii să nu se lase intimidaţi, dar să reacţioneze.

În decembrie anul trecut, la iniţiativa fracţiunii PLDM, consilierii municipali au aprobat un regulament prin care activitatea localurilor cu aparate de jocuri de noroc a fost limitată.
Potrivit regulamentului, acestea trebuie să funcţioneze pâna la ora 21.00, iar accesul minorilor este interzis. De cele mai dese ori, prevederile regulamentului sunt însă încălcate.

Niciun comentariu: