marți, 5 februarie 2008

PLDM a făcut public apelul adresat preşedintelui Voronin privind consultările în problema transnistreană

Potrivit apelului, reprezentanţii formaţiunilor politice semnatare, solicită preşedintelui Voronin să acţioneze în spiritul consensului politic ce a dus la adoptarea Legii cu privire la prevederile de bază ale statutului juridic special al localităţilor din stânga Nistrului la 22 iulie 2005.

„Noi, reprezentanţii formaţiunilor politice semnatare, ne exprimăm profunda noastră îngrijorare faţă de modul în care este gestionat procesul de reglementare a conflictului de pe Nistru, marcat de o totală lipsă de transparenţă şi professionalism”, se arată în textul apelului.

Formaţiunea reaminteşte preşedintelui Voronin că apariţia unui document de reglementare similar memorandumului Kozak va conduce la reacţii similare, destabilizând ţara şi mai mult.

Semnatarii atenţionează opinia publică că nu vor tolera monopolizarea viitorului ţării de
către un singur partid, chiar dacă acesta se află la guvernare. Aceştia îşi exprimă speranţa că întreaga clasă politică este conştientă de gravitatea problemei cu care se confruntă Republica Moldova şi va proceda în consecinţă.

Apelul a fost expediat următoarelor partide: AMN, PPCD, PSDM, PSL,PL, PUM, PPR, UCM, Partidului European, Partidului Conservator şi altor formaţiuni.

Însă, până acum, documentul a fost semnat doar de liderul PLDM, Vlad Filat.

Niciun comentariu: