marți, 11 martie 2008

Tinerii din Găgăuzia, invitaţi să facă parte din „Parlamentul Tinerilor” de la Chişinău

Preşedintele Legislativului moldovean a încurajat tinerii din UTA Găgăuzia să participe în cadrul Proiectului „Parlamentul Tinerilor” lansat recent de forul legislativ de la Chişinău şi deschis tinerilor din întreaga ţară. În opinia speakerului, proiectul reprezintă o tribună oferită tinerilor pentru a le fi auzită vocea, doleanţele şi viziunile acestora. Rezoluţia tinerilor, care va marca finalitatea proiectului, va fi examinată foarte serios de către autorităţi, a adăugat Marian Lupu.

Studenţii din Comrat, care s-au întâlnit cu preşedintele Parlamentului, au accentuat interesul deosebit de a studia limba română în cadrul unor programe speciale pentru minorităţile etnice pentru a se putea integra deplin în viaţa socială din Moldova.

Spicherul a reiterat că problema studierii limbii de stat de către minorităţile etnice din R. Moldova va fi examinată de către o comisie parlamentară specială care va fi creată pe parcursul sesiunii curente. Comisia respectivă va aborda aspecte ce vizează elaborarea unor noi metode de predare a limbii de stat cetăţenilor alolingvi şi va monitoriza modul în care în care va fi implementat noul program.

Totodată, Marian Lupu a propus reprezentanţilor Ligii Studenţilor să identifice un plan concret de acţiuni pentru anul 2008, pentru că Parlamentul este deschis pentru o cooperare sistemică.

Liga Studenţilor din Comrat a fost creată în anul 1998.

Niciun comentariu: