joi, 13 martie 2008

PLDM: Negocierile în problema transnistreană rămân învăluite de mister

Liberal-democraţii îi cer lui Vladimir Voronin să înceapă neîntârziat consultări în problema negocierilor moldo-ruse cu partidele politice şi societatea civilă şi să renunţe definitiv la practica de a comunica prin intermediul presei.

Optimismul şefului statului, multiplicat cu atâta generozitate de mediile de informare ruseşti, rămâne a fi unul de natură individuală, atâta timp cât opinia publică din ţară nu cunoaşte conţinutul pachetului celor 4 documente propuse de partea moldoveană, dar şi conţinutul negocierilor moldo-ruse, în general, se arată într-o declaraţie a partidului.

Potrivit formaţiunii, negocierile privind reglementarea transnistreană rămân, în continuare, învăluite de mister. Caracterul ocult al acestora trezeşte mari dubii vizavi de sinceritatea preşedintelui Voronin în problema dată.

Totodată, Partidul Liberal Democrat din Moldova propune repetat tuturor partidelor, aflate în opoziţie faţă de actuala guvernare comunistă, să iniţieze de urgenţă acţiuni comune pentru a asigura o maximă transparenţă a procesului de negocieri privind reglementarea problemei transnistrene.

Niciun comentariu: