joi, 1 octombrie 2009

Cit va dura disponibilitatea noilor ministri?

Traiesc o stare extrem de placuta de cind avem un nou Guvern. Majoritatea ministrilor sunt cunoscuti din perioada campaniei electorale, cind, fiind in opozitie, au fost foarte deschisi cu jurnalistii. Deocamdata, sunt binevoitori, inca nu si-au schimbat numerele de telefon, iar in cazul in care o vor face promit sa le faca publice pentru presa. Spun deocamdata, nu pentru ca astept o schimbare spre rau de la noii ministri, ci pentru ca, din experienta anterioara, cind omul simte puterea, uita de unde a pornit.

Deocamdata, majoritatea ministrilor care fac parte din noul Executiv spun ca functia nu ii va schimba, pentru ca functia trece, iar omenia este cea care trebuie sa ramane. Si iarasi folosesc cuvintul "deocamdata"...

Tare mi-as dori ca situatia de acum sa dureze cit mai mult timp posibil, astfel incat jurnalistii sa-si exerseze meseria fara constringeri si cu maxim acces la informatie. Asta inseamna valori europene spre care tinde noua guvernare.

2 comentarii:

Vitalie spunea...

Elena, buna ziua.
Chiar te rog sa-ti respesti promisiunea si atunci cand vei sesiza "schimbarea de caracter" a ministrilor sa ne informezi.
Totodata nu sint de acord cu zoaristii care pretind ca functionarul public e obligat sa le acorde timp oricand cer ei. Sa ne respectam unii pe altii.
Dar sa ne intoarcem la subiect - deja am remarcat schimbari la unii noi-ministri, ii cunosc personal bine. Fata de ziaristi isi mai mentin imaginea, dar cand li se "va urca la cap" caftitii. Fara jale. Ca sa nu avem surprize cu fenomenul "reincarnarii".

Veaceslavv spunea...

Nu cred că în actulul guvern vor exista comentarii de genul "Fără comentarii" - fraza iubita a celor din MAI, iar deschiderea premierului V.Filat este evidentă din simplul fapt că deţine un blog pe internet unde este publicată toată informaţia.