miercuri, 14 octombrie 2009

Explozia de aseară a fost produsă de o grenadă ofensivă de tip RG-42

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Interne, specialiştii au constatat, că explozia de aseară a fost produsă de o grenadă ofensivă de tip RG-42.

La locul infracţiunii imediat s-a deplasat conducerea MAI, SIS si Procuraturii, grupa operativă a Comisariatului General de poliţie a mun.Chişinău şi echipa bomb-tehnic din cadrul MAI. Locul incidentului a fost izolat, fiind creată o zonă de securitate. În rezultatul examinării la faţa locului au fost depistate schije.

La moment a fost creat un grup de anchetare a cazului. Ofiţerii de urmărire penală din cadrul MAI, Procuraturii şi SIS întreprind măsuri de urmărire penală şi operative de investigaţie pentru stabilirea circumstanţelor şi persoanelor implicate în săvârşirea acestei crime.

Potrivit poliţiei, în rezultatul deflagraţiei 36 de persoane au avut de suferit şi le-a fost acordat ajutor medical, dintre care 12 au fost internate în spital cu leziuni corporale uşoare. O persoană a fost supusă intervenţiei chirurgicale, 3 se află în stare mai puţin gravă, ceilalţi, după acordarea primului ajutor medical, au plecat la domiciliu.

Procurorul general Valeriu Zubco a declarat pentru JURNAL că au anumite bănuieli vizavi de intenţiile care stau în spatele exploziei, dar a refuzat să facă mai multe precizări.

Niciun comentariu: