marți, 20 octombrie 2009

Vom avea oare un presedinte ales pina pe 11 noiembrie?

Incertitudine totală in ce priveste alegerea sefului statului. Se creează impresia ca nimeni nu stie cum sa iasa din aceasta incurcatura. Alianta pentru Integrare Europeana nu are o pozitie comuna cum sa procedeze mai departe, adica la 23 octombrie: sa desfasoare procedura de alegere a sefului statului sau s-o amane, sau chiar sa o declare esuata.

Toata aceasta responsabilitate au pus-o in circa Comisiei speciale de alegere a sefului statului, in frunte cu deputatul AMN, Ion Plesca, jurist redutabil. Pina la urma oricum decizia va apartine celor 4 lideri din AIE.

Oricum, 23 octombrie va fi o zi importanta. Vor avea curajul unii comunisti sa treaca peste liderul lor si sa-l voteze pe Marian Lupu preşedinte al R. Moldova? Vor fi numiti acesti comunisti tradatori, ca in alte cazuri, sau mai degraba vor fi eroi national, ca au salvat tara de anticipate?

Asa sau altfel, dar situatia imi pare extrem de nesigura si cetoasa, iar cel mai optimist dintre toti pare sa fie presedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, care spune ca discuta cu deputati comunisti si are asigurari ca vreo 16 dintre ei vor vota pentru Lupu.

Lupu pare sa fie mai realist, desi spune ca are multi simpatizanti in rindul comunistilor...

Totusi, AIE se pregateste intr-un fel de eventualitatea unor noi alegeri. Astazi Parlamentul a modificat termenul de la 30 de zile la 6 luni in care ministri pot detine si functia de deputat.Ce sa insemne asta? Ca actualul Guvern ar putea sa cada in orice moment?

Un comentariu:

Anonim spunea...

acei comunisti care vor vota pe M. Lupu, cu siguranta vor deveni eroi nationali, cit despre schimbarea legii cu privire la deputatul parlamentului, cred ca este un pas bine gindit de AIE, si se astepta la ce este mai rau.