marți, 6 ianuarie 2009

Guvernul de la Chisinau a luat apa in gura in ce priveste razboiul gazelor

Deja de cîţiva ani, Rusia demonstrează Europei cine este "stăpînul" în regiune. Şi cum altfel, decît prin şantaj ... un "şantaj al gazelor".

Războiul gazelor dintre Rusia şi Ucraina care durează de ani de zile pune în pericol siguranţa energetică a mai multor ţări europene. Acestea par să înţeleagă că diversificarea surselor energetice este cea mai bună soluţie, dar de unde să le diversifici, dacă Rusia este ţara care are imense resurse de gaze naturale.

Parcă am un deja vu, cu doi-trei ani în urmă ruşii ne închideau robinetul, iar Moldova s-a pomenit o săptămînă fără gaze naturale. Îmi amintesc cît de greu era să afli o informaţie oficială. Guvernul, şi atunci şi acum, parcă a luat apă în gură. Se convoacă în şedinţe extraordinare abia după ce deciziile au fost luate.

Consider că Executivul de la Chişinău trebuie, este obligat, să-şi informeze cetăţenii despre ce se întîmplă, să le spună oamenilor ce măsuri se întreprind ca să nu îngheţe de frig în apartamente, sau să rămînă fără energie electrică sau apă caldă.

Speculaţiile generează panică, stimaţi guvernanţi. Aşa că trebuie să luaţi exemplul ţărilor vecine care organizează conferinţe de presă, fac declaraţii, îi informează pe cetăţeni.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Parcă era vorba ca Zinaida Greceanîi pînă la ora 18:00 să ofere o conferinţă de presă sau să facă o adresare poporului , nu ? Deja e trecut de ora 22:30 şi nu am auzit nimic din partea dumneaei !!