joi, 15 ianuarie 2009

Cîte ceva despre "Fabrica de staruri"

Toată lumea este aproape "înnebunită" de "Fabrica de staruri". Discută, comentează, critică... De ce? Poate pentru că e primul show de amploare, produs în totalitate în Republica Moldova. Oamenii, dar mai ales tinerii au nevoie de aşa ceva. Reality show-urile reprezintă încă un domeniu aproape neexplorat în ţara noastră, deci orice gafă poate fi "iertată".

Nu pot să zic că sunt un telespectator fidel al Fabricii, dar mai prind uneori secvenţe din casă, iar cîteodată privesc şi show-ul de duminică seara, mai mult pentru a înţelege cum sunt organizate astfel de emisiuni. Deci, consider că e din ce în ce mai bine. Concurenţii, care surprinzător, vor să devină cu orice preţ mari vedete, se comportă acum mult mai liber. Dar şi noi, telespectatorii, parcă ne-am obiţnuit să le tolerăm vorbirea infectă.

Lumea vorbeşte, analizează comportamentul tinerilor. Unii sunt revoltaşi, alţii, dimpotrivă încîntaţi. Chiar şi băbuţele de la sate ştiu despre Fabrica de staruri - un motiv în plus de a sta la taclale. Acum nu mai vorbesc despre politică, ci despre tinerele vedete.

Consider însă că din cei 16 concurenţi, cîţi erau la început, doar maxim trei au voce şi îşi pot dezvolta talentul prin multă muncă. Este însă părerea mea, subiectivă.

Aşa cum spuneam şi anterior, multă culoare dă show-ului frumoasa româncă, Andreea Raicu. Totuşi, ar exista şi aici cîteva obiecţii, în primul rînd cunoaşte foarte puţin realităţile ţării noastre, vedetele autohtone. Ceea ce m-a surprins însă este faptul ca tinerii din casă nu prea înţeleg ce-i întreabă prezentatoarea din România. Ei ştiu la perfecţie "moldoveneasca", astfel încît Andreea este nevoită să le explice prin mai multe sinonime ce a avut în vedere şi ce i-a întrebat.

Fabrica de staruri este o combinatie interesantă între Big Brother şi Megastar, show-uri cu mare audienţă în România. Concurenţii sunt pregătiţi de profesori foarte buni şi sunt supravegheaţi non-stop de camerele de luat vederi. Însă noi, telespectatorii, avem parte doar de cîteva momente din casă. Şi bine că e aşa, pentru că altfel, toată lumea şi-ar dori vacanţă pentru a urmări Fabrica :)

8 comentarii:

Anonim spunea...

Draga Elena vad ca stii sa-i critici pe altii bine
Dar ar fi bine sa stii ca in DEX nu exista cuvantul SEGVENTE si SECVENTE

Anonim spunea...

Nu mai spuneţi voi despre voce... nu suntem în anii '60.

Mulţi compară concertul fabricii noastre cu concertele pe care le priveau la ruşi. Păi dragii mei, este o diferenţă MARE: ruşii cântau la concert playback, iar ai noştri de fiecare dată cântă LIVE.

Playback chiar şi eu pot cânta bine, dacă edităm piesa în studiou vreo 2 zile.

Aşa că nu mai aruncaţi atâta cu pietre în concurenţi, căci ei sunt oameni simpli ca şi noi, nu nişte pui crescuţi şi învăţaţi într-un incubator.

Victor L. Ciobanu spunea...

"Toată lumea este aproape "înnebunită" de "Fabrica de staruri"."

ăă... să înţeleg că nu fac parte din toată lumea? o accept ca compliment atunci ;)

Totuşi nu e bine să absolutizezi aşa. Din familia mea nimeni nu urmăreşte FdS, darmite să fie înnebunit de ea. Şi cred că nu suntem unicii...

Anonim spunea...

Intradevar, nu toti participantii au glas minunat... dar totusi macar citiva sunt. Iar in Republica Moldova, fara astfel de emisiuni ei poate nici nu aveau sansa sa se promoveze ;) Consider ca Fabrica de Staruri e mai interesanta decit DOM2 :)

Elena Robu-Popa spunea...

pentru Blogu'Meu - multumesc mult pentru observatii.

pentru Victor Ciobanu - vezi ca "innebunita" este in ghilimele. asta mult inseamna...

pentru Dumitru Brinzan - in ce priveste vocile concurentilor, am precizat ca e parerea mea subiectiva, sunt un simplu cetatean si nicidecum mare expert.

Anonim spunea...

Elena mi se pare ca te dai cu binisorul pe langa astia de la Prime. O faci poate te-or remarca si te vor chema la ei??? Lasa abureala si pupaceala in fund, Fabrica de ... este un rahat ieftin de proasta calitate. Stai bine acolo unde stai, ca la Prime sigur nu iti va fi mai bine. Apropo unde esti acum? Erai la EuTV apoi la TVC21!

Anonim spunea...

"Fabrica de staruri este o combinatie interesantă între Big Brother şi Megastar"...
Eu credeam ca ea e Megastar chiar :). Si Endemol asa crede...

Anonim spunea...

draga anonim, crede-ma ca nu am nevoie de Prime ca stau bine unde sunt, la TVC 21. e clar ca nu ma stii suficient de bine si de asta faci asemenea concluzii.