sâmbătă, 10 ianuarie 2009

Chiril Lucinschi se implica in politica

Se zvoneste prin tirg ca fiul cel mic al fostului presedinte Petru Lucinschi vrea sa participe activ in alegerile din primavara. Chiril Lucinschi ar putea sa candideze pe listele Partidului Democrat. Anuntul cred ca va fi facut public intr-un viitor previzibil.

Binecunoscutul om de afaceri, Chiril Lucinschi este patronul postului de televiziune TV7. Sa intelegem ca acum Dumitru Diacov nu are de ce sa se mai plinga ca nu va fi aratat la TV.

Iata ce spunea, intr-un interviu, Chiril Lucinschi despre mass-media: “Postul tv pe care îl patronez nu are nimic în comun cu politica. Nu sînt politician, ca televiziunea mea să lucreze pentru mine sau pentru partidul meu. Încercăm să facem televiziunea la care să aibă acces orice opinie publică, a unui partid sau politician, dacă are ceva de spus. Vreau să se facă jurnalistică ca meserie şi nu să se promoveze unul sau altul.”

Ramane sa vedem daca si in campania electorala aceste principii vor fi respectate.

Totusi, ceva ciudat s-a intimplat la mijloc, pentru ca se vorbea ca Petru Lucinschi ar sustine PSD-ul lui Dumitru Braghis, in alegerile din 2009, desi acest fapt nu a fost confirmat de fostul presedinte in interviul pe care l-am realizat cu domnia sa (http://elena-robu.blogspot.com/2008/12/petru-lucinschi-situatia-preelectorala.html).

Chiril Lucinschi are 4 copii si a locuit mai mult de 20 de ani la Moscova. Intr-un interviu, declara ca Rusia ii este la fel de aproape ca si Chisinaul. Moscova este oraşul unde acesta s-a căsătorit, unde i s-a născut Petru, primul său copil. Este oraşul natal al soţiei, unde locuieşte socrul său şi unde odihneşte de veci soacra.

Niciun comentariu: