vineri, 9 ianuarie 2009

Cei mai influenti 10 moldoveni in 2008

Care au fost personalitatile care in 2008 s-au remarcat cel mai mult, care au priza la public si in care cetatenii au incredere? Am descoperit pe blogul personal al jurnalistului Oleg Cristal un clasament al celor mai influenti moldoveni din anul trecut. (http://oleg-cristal.blogspot.com/2009/01/cei-mai-influeni-50-de-moldoveni-2008-i.html)

Sunt de acord in mare parte cu acest clasament, dari voi incerca, in cele ce urmeaza, sa vin cu un top personal.

Iata, deci, topul meu:
1. Vladimir Voronin – cred ca ramane personalitatea cea mai influenta datorita functiei pe care o detine.

2. Dorin Chirtoaca – in pofida unor gafe pe care le-a comis de la inceputul activitatii sale de primar al capitalei, cetatenii au inceput sa aiba tot mai multa incredere in el.

3. Vlad Filat – pentru ca a demonstrat ca politica se poate face in Republica Moldova si altfel si pentru ca a inregistrat un salt spectaculos al simpatiei populatiei.

4. Marian Lupu – pentru functia pe care o detine, dar si pentru ca este personalitatea pe care cetatenii o vad in calitate de viitor presedinte al tarii.

5. Zinaida Greceanii – pentru ca este prima doamna premier.

6. IPS Vladmir – pentru ca biserica ramane in continuare institutia in care moldovenii au cea mai mare incredere, desi aceasta incredere incepe usor sa scada.

7. Familia Stati – pentru ca este cea mai bogata din Republica Moldova, iar banii, stim bine, pot influenta evenimentele politice oriunde, cu atat mai mult in tara noastra.

8. Mark Tcaciuc – “işi păstrează influenţa personală asupra preşedintelui R. Moldova, precum şi asupra întregii guvernări. Poate influenţa instituţii mediatice importante”, asa cum a remarcat bine jurnalistul Oleg Cristal.

9. Alexandru Tanase – pentru ca a demonstrat ca poate fi un bun avocat, consilier municipal si om politic.

10. Ludmila Climoc – pentru ca e prima doamna director general al celei mai influente companii de telefonie mobila de pe piata moldoveneasca, Orange.

Astept cu mare drag si alte opinii.

Un comentariu:

Anonim spunea...

elena, topul nu este al lui Oleg Cristal si ar fi foast corect sa pomenesti numele revistei care realizeaza acest top al patrulea an deja. VIP magazin. Multumesc.