vineri, 10 septembrie 2010

In coalitie cu PCRM

Partidele politice care vor accede in Parlament dupa anticipate probabil, pentru a se mentine in anumite functii, vor face coalitie cu PCRM. Cine poate spune acum cu certitudine ca AIE va exista si dupa alegerile din noiembrie? Cred ca nimeni nu are aceasta siguranta.

Am auzit niste voci care spun ca PD si PLDM vor lupta pentru a face coalitie cu comunistii, dupa scrutin. Sunt altii care afirma ca liberal-democratii ii vor devansa pe comunistii la anticipate si e foarte important cine va fi a treia forta (sau PL sau PD cu care sa faca coalitie (dar fara comunisti).

Ce se va intampla insa in numele asa-zisului interes national, motiv pentru care a fost ales in 2005 Voronin pentru un al doilea mandat? In numele "interesului national" unele partide aflate acum la guvernare ar putea negocia cu PCRM.

Pentru mine insa interesul national inseamna altceva, inseamna justitie libera (care sa-i bage la inchisoare pe cei care au facut din Moldova o vaca de muls), inseamna business legal (nu mafie), inseamna presa libera, bunastare, locuri de munca si salarii mai mari.

2 comentarii:

Veaceslav spunea...

Doamna Elena, BRAVO. Laconic si la tema.
Este adevărul dur al Moldovei.
Conducerea (indiferent culoarea politica) împarte fotoliile, "fac bani" (citește fura) si uita de misiunea ca atare pe care o au - să muncească in binele tarii si a pop…orului.

Sergiu spunea...

Interesul national e sa nu faci coalitie cu comunistii...
Orice accedere a comunistilor la putere e un dezastru pentru tara.