marți, 14 septembrie 2010

Revin comunistii la putere?

Cu doua zile inainte de referendum, liderul AMN Serafim Urechean declara ca unii lideri din Alianta pot readuce comunistii la putere. Dupa esecul referendumului aceasta idee pare sa se auda tot mai mult in societate.

Unii asteapta revenirea comunistilor la guvernare, altii ii considera un real pericol pentru tara si pentru societate. Unde si cand a gresit Alianta pentru Integrare Europeana, daca tot mai multi analisti politici vorbesc despre o eventuala intoarcere a PCRM la putere? La aceasta intrebare ar trebui sa raspunda chiar liderii AIE si sa ne ofere si noua acest raspuns.

Asa sau altfel, dar tot mai multe voci spun ca PCRM pierde incet dar sigur din electorat. O arata chiar cifrele.

Cred ca PCRM poate reveni la putere doar in coalitie cu cineva, iar partenerului de coalitie sa-i ofere functia de presedinte al tarii (comunistii nu au un candidat puternic la functia de sef de stat), in schimb PCRM sa se aleaga cu functia de prim-ministru, iar impreuna sa formeze guvernul.

Pentru mine guvernarea comunista a insemnat lichidarea institutiilor media, EuroTV (unde am activat) si Antena C, a insemnat inchiderea gurii presei libere, a insemnat intimidarea jurnalistilor. Dar pentru tine?

4 comentarii:

Octavian Racu spunea...

EUTV si Antena C au fost "institutii media independente"? Fiti seriosi! Politica lor nu era mai departe de cea NIT-ului si OMEGA.

Anonim spunea...

Pentru mine Comunismul si comunistii este un RAU absolut care se trage de la ideile macabre ale ideologilor Marx si Engels si in continuare aplicate in viata de Lenin si Stalin.

Elena Robu-Popa spunea...

Vorbeam despre EuroTV si nu despre EUTV, sa nu se confunde aceste doua posturi de televiziune. Prima a fost institutie media publica, iar cea de-a doua a fost "acaparata" abuziv de Iurie Rosca, iar care a fost ulterior politica editoriala nici nu vreau sa vorbesc.

Zerroti spunea...

Pentru mine comunistii au insemnat gasificarea a peste 80% din localitatile tarii, reducerea datoriilor acumulate de liberali in anii '90, de la 70% din pib p]na la 17% din pib, a insemnat locuri mai multe la buget in institutiile universitare, a insemnat case pentru tinerii specialisti care mergeau sa lucreye la sate, a insemna deschiderea a peste 400 de afaceri mici intr-un singur an pentru tinerii antreprenori, a insemnat stabilitate politica si sociala, a insemnat securitate si criminalitate lichidata, a insemnat pensii, salarii si burse in continua crestere si reducerea treptata a numarului de somaeri, lista o poate continua oricine din cei care stiu sa judece putin si sa cantareasca cei 8 ani de guvernare a unui partid si cele 12 luni de guvernare a 4 partide luate impreuna. nu va lasati amagiti de demagogia liberala,, Cititi ce scrie Eminescu despre liberali si veti vedea o paralela asemanatoare cu ceea ce avem noi azi in tara. .. .