miercuri, 8 septembrie 2010

Candidaturi de compromis la prezidentiale

Da, am vrut sa-mi aleg singura presedintele, dar acum ... trebuie sa suport formulele "de compromis" pe care le-or gasi mai marii nostri politicieni.

Declaratia prim-vicepresedintelui PLDM, Alexandru Tanase (si ministru al Justitiei) a bulversat multa lume din tabara liberal-democratilor. Spunea Tanase ca ar trebui gasit un candidat de compromis la functia de presedinte (compromis intre componentele AIE si PCRM). Declaratia a fost atat de tare incat si seful liberal-democratilor, Vlad Filat, a ramas ... fara replica. Totusi Filat a spus ca partidul sau ramane pe pozitiile vechi, nu negociaza cu PCRM.

Cine poate fi candidatul de compromis?! Marian Lupu, care a plecat din tabara comunistilor in cel mai nepotrivit moment si care ramane a fi subiect de glume pentru mai-marele comunistilor, Vladimir Voronin (Lupu a ramas pentru Voronin baiatul cel de doi metri).

Sau poate Vlad Filat sa fie cadindatul de compromis, cel care spune ca nu negociaza in nici un fel cu comunistii (dar oare comunistii sunt gata sa-i dea voturile neconditionat?).

Ma gandesc si la liderul AMN, Serafim Urechean care spune insa ca nu a tradat niciodata (dar, ma intreb ce ar mai avea de pierdut, daca accepta). Cu liderul liberalilor, Mihai Gimpu, e mai simplu. Aici chiar nu e loc de niciun fel de discutii, daramite negocieri.

Mai sunt si alte nume care ar putea fi gasite, de exemplu Valeriu Pasat. Si tocmai asta imi displace cel mai mult, ca prin negocieri si interese de grup sa se aleaga oamenii in functii importante in stat. Si pacat ca asta n-au inteles oamenii cand au decis sa nu iasa la referendum. Acum oricare ar fi viitorul presedinte, cred ca poporul "indiferent" il merita.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Pacat ca toti trebuie sa plateasca din cauza celor indiferenti :(((