miercuri, 26 mai 2010

Oleg Serebrian, ambasador in Franta?

Ministrul de Externe, Iurie Leanca, spune ca primii ambasadori ai Republicii Moldova vor fi numiti in iunie. Ministrul a evitat sa spuna si numele abasadorilor, dar a specificat ca „Deja am primit agrementul în privinţa a şase candidaturi”.

„Eu sunt diplomat de modă veche şi nu vă pot spune despre candidaturile la funcţiile de ambasadori vacante. Noi am solicitat agrementul ţărilor unde urmează aceştia să lucreze şi deja am primit acceptul în privinţa a şase candidaturi”, a spus Leancă.

Lista ambasadorilor a ajuns si la Comisia parlamentara pentru politica externa care urmeaza maine sa aiba audieri pe acest subiect.

Pe culoare se discuta deja numele candidaturilor la functiile vacante de ambasadori. Primul in lista pare a fi actualul deputat PD, Oleg Serebrian, candidat pentru sefia misiunii diplomatice pe care o are R. Moldova in Franta (apropo, Serebrian fiind si finul ministrului de Externe, Iurie Leanca), informatie confirmata de altfel si de politicianul Anatol Taranu.

Alte nume care se vehiculeaza sunt doctorul in stiinte politice Iulian Fruntasu, pentru Washington, fostul viceministru al Reintegrarii Ion Stavila, pentru Kiev.

In lista viitorilor ambasadori ar mai figura si fostul ministru al invatamantului Victor Tvircun, o candidatura care de altfel va starni controverse si discutii in interiorul AIE.

2 comentarii:

Anonim spunea...

de ce nu va informati totusi inainte de a face emisiuni? cum poate cineva sa faca o emisiune fara sa cunoasca subiectul? dupa ureche? de exemplu emisiunile cu maretul ajutor pentru profesori. trebuia sa va uitati la sedinta consiliului si dup-aia sa faceti emisiuni. ar fi cazul sa-l invitati si pe chirtoaca la emisiune sa va spuna ce si cum. invitatii nu prea aveau habar, d-voastra nu pea aveati habar etc.
nu-i nevoie sa publicati comentariul

Anonim spunea...

Mda, iaka amu bucurie pe capul lui Serebrian, il trimite in lumea pedishilor, acolo ii lumea lui. In sfarsit curul lui Oleshka va respira fericit!!! Numai sa nu-mi spuneti, ca se vede cu ochiul neinarmat ca Serebrian ii pedik.