duminică, 16 mai 2010

Ce vor moldovenii?

In relatia cu UE, autoritatile vorbesc cel mai des despre reformele pe care trebuie sa le facem in domeniul justitiei, drepturilor omului, un minister de Interne reformat si mai putin despre bunastarea cetatenilor.

Cand vorbim despre reforma trebuie sa avem in vedere si o reforma a cadrelor, a functionarilor publici care sunt angajati astazi in ministere, de multe ori cu o mentalitate "invechita". Imi amintesc de vizita de documentare pe care am avut-o acum cativa ani in Letonia, Riga, in cadrul careia am avut intalniri si cu reprezentanti ai diferitor ministere. Toti erau tineri pana in 35 de ani, iar in fruntea ministerului Apararii era o doamna, cam de aceeasi varsta. Nu sunt impotriva persoanelor mai in varsta care sunt acum in cadrul ministerelor, sunt pentru o reforma de substanta!

Daca ii intrebam pe moldoveni daca isi doresc o reforma in domeniul justitiei sau daca vor sa circule liber in Europa, raspunsul este evident, vor sa circule liber! Dlor guvernanti, oferiti-ne salarii ca in Europa si problema s-a rezolvat. Intrebati-i atunci pe oameni (cand vor trai bine) daca mai vor in UE?

Niciun comentariu: