luni, 3 noiembrie 2008

Actiuni publice in sustinerea presei

Libertatea de exprimare si accesul liber la informatie corecta este limitat in Republica Moldova. Mai mult, este incalcata grav libertatea mass-media. De aceasta parere sunt liberal democratii care vor organiza actiuni publice in sprijinul respectarii drepturilor omului.

Potrivit Partidului Liberal Democrat din Moldova, atacurile sistematice asupra presei reprezinta o ingradire a dreptului la libera exprimare si o incercare de a-i lipsi pe cetateni de informare corecta si obiectiva in preajma alegerilor parlamentare. Iata de ce liberal-democratii au decis sa organizeze actiuni publice la nivel national in sustinerea respectarii drepturilor omului.

Rezolutiile care vor fi adoptate in cadrul intrunirilor care vor avea loc duminica in toate raioanele, dar si in orasele Chisinau si Balti, vor fi prezentate si structurilor europene.

PLDM sustine ca persecutarea presei libere in Republica Moldova a fost constatata in rapoartele Comisiei Europei si de catre ambasadorii tarilor UE acreditati la Chisinau.

Totodata, in acest an, Moldova a pierdut 17 poziţii în clasamentul cu privire la libertatea presei realizat de Reporterii fără Frontieră. În 2007 tara noastra se afla pe locul 81, iar în acest an a coborât până la poziţia a 98-a. Astfel, Moldova este devansata de Kenya si urmata de Guinea.

Niciun comentariu: