luni, 24 noiembrie 2008

Haos la inaugurarea Ambasadei Italiei la Chisinau

Mult asteptatul eveniment chiar s-a lasat prea mult asteptat. Iar daca Ambasada va functiona asa cum s-a intimplat la deschidere atunci e vai si amar de moldovenii care vor dori sa ajunga in Italia.

Organizarea a fost sub orice critica si cica partea moldoveneasca nu are nici o vina si nici un amestec. Italienii sunt cei care au decis totul. Jurnalistii au fost alergati pe scari 7 etaje jos si apoi sus pentru a-i filma pe oficiali. Cind am ajuns la parter, usa era incuiata, iar seful diplomatiei italiene si omologul sau deja se indreptau spre ascensor. Asa ca am fost nevoiti sa alergam pe scari mai repede decit liftul ca sa prindem taierea panglicii. Dar si la etajul 7 surpriza: usa iar era incuiata. Am asteptat minute bune pina un paznic, italian si el, a venit sa ne deschida. Eram disperati, dar si mai suparati pe oaspetii nostri din Italia care, peste noapte, au devenit stapini in tara noastra si au decis sa-i “caleasca” pe jurnalistii moldoveni. Probabil in asa mod vom avea acces si la informatia de interes general privind activitatea Ambasadei Italiei la Chisinau.

Tot ce stim este ca aceasta va incepe sa functioneze de la 2 ianuarie 2009 si isi propune sa elibereze anual peste 50 de mii de vize pentru moldoveni. Vor avea prioritate persoanele care au un contract de munca in peninsula sau vor sa-si deschida acolo o afacere.

Niciun comentariu: