vineri, 14 noiembrie 2008

Summitul CSI a inceput la Chisinau cu mari intirzieriPremierul rus Vladimir Putin s-a lasat asteptat pret de citeva ore. Oficialul a ajuns in aceasta dimineata pe aeroportul international Chisinau fiind intimpinat de premierul moldovean Zinaida Greceanai. Agenda summitului a fost data peste cap, intrevederile, dar si sedintele sefilor de guvern CSI au inceput cu o intirziere de aproape doua ore.


Astfel, toate evenimente programate in cadrul sumitului au fost detaşate cu o oră. Iar intrevederile bilaterale dintre prim-minişti, programate pentru ora 08.00 dimineata , au fost anulate, pe motiv că nu au existat solicitări.

La summitul CSI participa peste 600 de oficiali din 11 tari CSI. Marele absent al summitlui este Georgia care si-a anuntat intentia de iesire din CSI. Lucrarile sedintei Consiliului sefilor de guver CSI au inceput cu aproape doua ore mai tirziu.

Presa nu a avut acces la lucrarile sedintei Consiliului sefilor de guvern CSI. Jurnalistii au putut urmari doar inceputul acestei sedinte, la citeva monitoare instalate la centrul de presa, amenajat pentru ziaristii acreditati la summit. Jurnalistii au trecut la intrare un control de securitate riguros.

La eveniment sunt acreditaţi circa 200 de ziarişti din statele CSI, dintre care 80 din Moldova.

Niciun comentariu: