marți, 15 iunie 2010

Striptis spiritual sau inca odata despre proiectul Pasat

Panourile care il infatiseaza pe IPS Vladimir si fostul director al SIS Valeriu Pasat sunt un adevarat striptis spiritual, spunea astazi in cadrul unei emisiuni politicianul Sergiu Mocanu.

Oare cu ce il are la mana Valeriu Pasat pe Mitropolitul Vladimir care a acceptat cu crucea la gat sa apara pe panourile publicitare din Chisinau?

Explicatia reprezentantilor lui Pasat e simpla: vor sa apere credinta ortodoxa pe aceasta palma de pamant, pe motiv ca societatea este in pericol.

Totusi, faptul ca Mitropolitul Vladimir a ajuns si el pe panourile publicitare printre fetele semigoale care fac publicitate colantilor este de-a dreptul imoral.

De ce Valeriu Pasat vrea sa ne bage religia pe gat? De ce preotii nu gasesc alte metode, decat sa se faca membri de partid, pentru a atrage oamenii la credinta?

Pericolul la care se refera in ultimul timp Mitropolia Moldovei tine si de faptul ca nu cumva sa renuntam la Patriarhia Rusa si sa aderam la cea Romana, mai ales ca ziua de 25 decembrie a fost decretata zi de odihna si in Republica Moldova. Prin aceste actiuni, biserica vrea cu orice pret sa ne tina in continuare sub influenta Rusiei.

Si ma mai intreb cine oare sa predea religia in scoli, preotii care se plimba in masini luxoase, de zeci de mii de euro? Iar biata batranica de la tara va da si ultimul banut pentru ca biserica din sat sau manastirea sa fie renovata.

De ce preotii nu-si fac publice averile pe care le au? Pentru ca si ei sunt oameni publici, autoritatea carora este de multe ori mai mare dacat a unui primar.

Cine si mai ales de ce provoaca societatea noastra la revolte in masa. In multe parti ale lumii, religia este motivul principal al izbucnirii conflictelor armate. Noi intotdeauna am fost un popor pasnic si credincios. Cine si de ce vrea sa ne zdruncine?!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Nu stiu cu ce il are la maina Pasat pe Mitropolitul Vladimir,cert este ca intr-adevar trebuie sa ne aparam religia noastra pe acesta palma de pamant.Pana la urma nu conteaza cand sarbatorim Craciunul, conteaza sa-l sarbatorim,cand doi se bat al treilea castiga:vedeti sa nu ne pomenim ca in loc de Craciun vom sarbatori curand ramadanul,iar "burka"(vestimentatia pt femei,care le acopera corpul si fata in intregime)ne va intrista privirile. Islamul deja a invadat Europa, pericolul ne paste si pe noi. Mai tineti minte ce s-a intamplat in Constantinopol,iata un citat:"Despre sexul îngerilor discutau teologii ultraortodocşi ai Bizanţului porfirogenet, în veacul al XV-lea, când turcii, sub sabia nimicitoare a sultanului Mahomed Cuceritorul, asediau Constantinopolul. ”Sunt bărbaţi sau sunt femei îngerii”, se întrebau teologii. Şi: „De ce nu au sex, dacă nu au sex, îngerii?”, se mai mirau (întrebător-retoric) docţii savanţi ai ortodoxiei. Iar problema acesta a sexului îngerilor îi prinsese atât de tare încât nici nu au observat că începuse războiul. Şi că, odată cu această „cuadratură a cercului” îngerilor (cu sau fără sex), pierea o lume. Cădea Constantinopolul. Păstrând proporţiile (istoric-teologice şi de altă natură)". Christian Levant,ziarul "ring".
Si noi, acum, in veacul al XXI-lea, in Moldova, ne punem tot felul de intrebari.Tot discutam despre metropolii,trebuie sa stie generatia tanara despre ortodoxie,in general avem nevoie de credinta ori nu??? Dragii mei,avem!!!Strig la cer si sper sa ajunga si la constiinta Dvs, sper sa ma intelegeti pt ca va vorbeste o fiinta ratacita pe meleaguri straine,departate tocmai din Orientul Mijlociu,maritata cu un musulman.Anume aici si e "buba",dragii mei, am crescut intr-o societate unde ne-am axat pe ateism,comunism,materialism...din pacate ideia ca atare a fost ignorata si eu personal am ajuns unde am ajuns,si nu numai eu, mai sunt multi rataciti alde mine.S-a intamplat cu mine ceea ce s-a intamplat in Constantinopl in veacul XV deacea nu doresc ca palma aceasta de pamant sa fie invadata de sabia lui Mahomed,jale mare va fi pe capul nostru,fratilor,pastrati-va Credinta,eu am pierdut-o si regret,dar am facut-o din dragoste nu din interes si tot din dragoste fata de voi toti,dragi concetateni, va adresez acest comentariu.Dar e de neiertat atunci cand demnitarii de stat din tara noastra acorda pozitii oficiale unor indivizi,neluand in consideratie faptul ca sunt casatoriti oficial de 2 ori, la ei in tara si in Moldova doar pt a-si justifica prezenta si pt a primi buletinul de sedere. (inteleg ca interesul poarta fesul dar nu in asa masura ca sa incalci Legislatia). De cand poligamia este oficializata in Republica Moldova sau poate a fost introdusa legea sariatului si eu nu stiu?(Nu dau nume concrete dar e simplu de verificat, avem doar SIS). Ne vindem tara pentru un sfarc de guma?Este doar o metafora, cred ca au primit mult mai mult decat un sfarc de guma,pt ca guma de mestecat demult nu mai este un deficit.Fiti vigilenti.Cu cele mai sincere urari de bine.

Anonim spunea...

"Oare cu ce il are la mana Valeriu Pasat pe Mitropolitul Vladimir"

Draga Elena,intrebarea ta este VOIT NAIVA sau...?
Mitropolitul Vladimir ESTE COLONEL KGB si EXECUTA ordinele primite de la STAPANII sai,CALAII RUSI OCUPANTI.
Iar "Partidul RELIGIOS" al lui PASAT este un proiect 100% RUSESC.
PCRM este total decredibilizat si atunci RUSIA vrea sa poata CONTROLA "AIE" prin "pachetul de control" pe care i l-ar putea oferi VOTURILE partidului KGB al lui Pasat.
DRaga SORA ROMANCA de peste Prut,eu admir munca voastra la JURNALtv,dar ROMANII basarabeni TREBUIE sa decida trecerea la PATRIARHIA ROMANIEI.Patriarhia RUSIEI este o imensa MASINARIE POLITICA de MANIPULARE IN MASA si de intarire a OCUPATIEI RUSE.
AFARA CU ARMATA RUSA DE OCUPATIE de pe pamantul ROMANESC,sfant si stramosesc al Basarabiei!

Anonim spunea...

(Mihai Eminescu, România în luptă cu panslavismul, Timpul, iunie 1878)

“«Basarabia» este numele medieval al Ţărei Româneşti şi vine de la numele dinastiei Ţărei Româneşti, a Basarabilor.”

“Insuşi numele «Basarabia» ţipă sub condeiele ruseşti.

Căci Basarabia nu însemnează decât ţara Basarabilor. Pe la 1370 Mircea I Basarab, care se intitula Despota Dibridicii, adică despotul Dobrogei, Domn al Silistrei şi al ţărilor tătăreşti, întinsese marginile domniei sale până la Nistru de-a lungul ţărmului Mării Negre, cucerind aceste locuri de al tătari. Pentru capătul veacului al patrusprezecelea stăpînirea Valahiei asupra acestor locuri e necontestabilă.”

“Cu sabia n-a fost luată însă nici Bucovina de austriaci, nici Basarabia de ruşi, ci prin fraudă”.

------------------

(Mihai Eminescu, (“Fără a prejudeca hotărârile adunărilor…”), Timpul, 28 ianuarie 1878; in Mihai Eminescu, Opere, vol. X, Ed. Academiei, 1989; pg. 42)

«Dar cu ce drept pretinde Rusia bucata noastră de Basarabie, pe care am căpătat-o inapoi, drept din dreptul nostru şi pamânt din pământul nostru ?

Românul care ar cuteza să atingă acest principiu ar fi un vânzător.»

(Mihai Eminescu, (“Cestiunea retrocedarii…”), Timpul, 10 februarie 1878, in Opere, vol X, Ed. Academiei, 1989, p.46)


“Drepturile noastre asupra intregii Basarabii sunt prea vechi si prea bine intemeiate, pentru a ni se vorbi cu umbra de cuvant de onoarea Rusiei angajata prin tratatul de Paris. Basarabia intreaga a fost a noastra, pe cand Rusia nici nu se megiesa cu noi, Basarabia intreaga ni se cuvine, caci e pamant drept al nostru si cucerit cu plugul, aparat cu arma a fost de la inceputul veacului al patrusprezecelea inca si pana in veacul al nouasprezecelea.”

“A rosti numele Basarabia e una cu a protesta contra dominațiunii rusești” -

MIHAI EMINESCU

Anonim spunea...

PATIMILE BUCOVINENILOR
In 1940, Romania a fost fortata sa cedeze catre Uniunea Sovietica un teritoriu locuit de peste 3 milioane de locuitori, in urma ultimatumului primit in luna iunie a aceluiasi an.
Imediat ce administratia si armata romana au fost evacuate, trupele din Armata Rosie si NKVD au ocupat teritoriul.
Listele Deportarilor
NKVD-ul a intocmit primele liste ale „tradatorilor de tara”, cei cu rude in Romania sau banuiti ca vor sa fuga in Romania, care au fost deportati la munca fortata:
• 7 Decembrie 1940 – 1.294 persoane
• 1 Ianuarie 1941 – 1.085 persoane
Reprimarea Incercarilor de Refugiere
19 Noiembrie 1940
105 persoane (40 familii) au incercat sa treaca in Romania – din Suceveni
• Ucisi: 3
• Raniti: 2 raniti (capturati)
• Refugiati in Romania: 100 (5 raniti)
• Deportari: toate rudele celor 105 persoane
6 Februarie 1941
500 persoane au incercat sa treaca in Romania – din Mahala, Cotul-Ostritei, Buda, Sirauti, Horecea-Urbana, Ostrita
• Ucisi: cca. 400 ( N. Merticar, N. Nica, N. Isac – organizatori)
• Arestati: 44
• Condamnati la moarte: 12
• Condamnati la 10 ani munca silnica: 32
• Refugiati in Romania: 57
• Deportari in Siberia: toate rudele celor 500 persoane
Masacrul de la Fantana Alba – 1 Aprilie 1941
• 2.000- 3.000 persoane din Patrautii de Sus, Patrautii de Jos, Cupca, Corcesti, Suceveni in coloana pasnica purtand in fata un steag alb si insemne religioase s-au indreptat spre granita cu Romania.
• In poiana Varnita, la 3 km de granita, au fost mitraliati de sovieticii ascunsi in padure.
• Supravietuitorii au fost urmariti de cavalerie si spintecati cu sabiile.
• Ranitii au fost legati de cozile cailor si tarati in in 5 gropi comune sapate dinainte unde au fost ingropati de vii: batrani, femei, copii, sugari.
• Altii au fost arestati de NKVD-ul din Hliboca (Adancata), torturati si aruncati de vii intr-o groapa comuna din cimitirul evreesc peste care s-a turnat var nestins.
12-13 Iunie 1941
Peste 13.000 de romani au fost deportati in Siberia si Kazahstan

Anonim spunea...

PATIMILE BASARABENILOR
A. PIERDERI UMANE ALE BASARABIEI SUB OCUPATIA SOVIETICA
I. PRIMA OCUPATIE SOVIETICA 28 Iunie 1940 – 22 Iunie 1941
In mai putin de un an, peste 300.000 de persoane au fost arestate, deportate, ucise, aceasta reprezentand 12.23% din populatia Basarabiei interbelice.
1. Arestari: – 48.000 persoane:
• Oameni politici care militasera pentru Unire, invinuiti de tradare, dintre care:
• 5 fosti deputati din Sfatul Tarii (Ion Codreanu, Leanca, Secara, Catelli)
• 1 fost senator
• Functionari civili si militari – transferati la Tiraspol pentru siguranta
• 40 elevi ai Institutului Pedagogic Orhei –
2. Deportari – aproape 300.000 (in Nordul inghetat)
• 135.000 persoane pana in Septembrie 1940
• 19.200 persoane intre Octombrie-Noiembrie 1940
• 27.000 persoane in Decembrie 1940
• 100.000 persoane incepand cu 13-14 Iunie 1941
3. Ucisi – 30.000 prin impuscare sau tortura
• Orchestra Simfonica a Basarabiei este ridicata pe 3 Iulie 1940 din gara Chisinau la intoarcerea din turneu, dusa langa Orhei si impuscata in Valea Morii.
• 1.000 persoane (copii, femei, adulti) – langa Odesa impuscate prin peretii de lemn ai unui tren de marfa cu 22 vagoane care-I transporta in Siberia.
• 450 persoane – gasite (multe mutilate) in gropile de la Consulatul Italian, Palatul Metropolitan, Facultatea de Teologie din Chisinau. Printre ei studenti, elevi, preoti, ceferisti.
• 87 persoane –Sediul NKVD, Chisinau (15 cu mainile legate in groapa comuna)
• 19 persoane – gasite la Sediul NKVD-Cetatea Alba
• 6 persoane – Sediul NKVD, Ismail (5 barbati si o femeie cu mainile legate)
4. TOTAL pierderi umane in prima ocupatie sovietica
• Deportari: 300.000
• Ucisi: 30.000
• TOTAL: 330.000
II. A DOUA OCUPATIE SOVIETICA – 23 August 1944
1. Deportari
• 250.000 persoane intre 1944-1948
• 11.324 familii 6 Iulie 1949
• 300.000 persoane intre 1954 – 1964 (in Rusia si Kazahstan)
2. Morti prin infometare provocata de Stalin
• 300.000 persoane
3. TOTAL pierderi umane in a doua ocupatie sovietica
• Deportati: 875.000
• Morti: 300.000
• TOTAL: 1.175.000
III. TOTAL PIERDERI UMANE IN CELE DOUA OCUPATII SOVIETICE
• 330.00 – Prima ocupatie sovietica
• 1.175.000 – A doua ocupatie sovietica
• 1.505.000 – TOTAL PIERDERI ROMANESTI
B. PIERDERILE TERITORIALE ALE PROVINCIEI BASARABIA
Judetele Hotin (Nord), Ismail si Cetatea Alba (Sud) sunt incorporate Ucrainei la 2 August 1940.
C. PIERDERILE ARMATEI REGALE ROMANE IN BASARABIA DUPA CAPITULARE
1. Deportari
• 180.000 soldati si ofiteri (doar cateva mii s-au intors)
2. Executati prin impuscare in lagar (Katin romanesc)
• 50.000 soldati si ofiteri (schelete descoperite in mlastinile de la Balti).

Anonim spunea...

Draga Elena,se pare ca TOT ce ti-am scris te-a deranjat pentru ca vad ca NIMIC din ce ti-am trimis nu ai considerat ca merita postat.
Asta e.
Acum inteleg "NAIVITATEA" intrebarii tale legate de COLONELUL KGB de la OFICINA de spionaj numita "Mitropolia Moldovei".