duminică, 6 iunie 2010

Despre proiectul politic Pasat

Unde s-a mai vazut ca preotii sa aiba partidul lor? Oare biserica nu trebuie sa fie in afara politicului, iar preotii nu trebuie sa fie membri de partid? Cica trebuie sa ne aparam religia, ortodoxia si de asta ma intreb, trebuie sa apara un partid politic, in frunte cu fostul director al SIS, Valeriu Pasat? De catre cine trebuie sa ne aparam religia, oare ne ataca musulmanii sau alte culte religioase?

Si de ce oare oamenii se lasa prostiti in halul asta?!

Un sir de intrebari "intrebatoare", dar raspunsul mi se pare unul. Personal consider ca Valeriu Pasat vrea sa-i foloseasca pe preoti si credinciosi in scopuri pur personale, sa-si faca partid si sa-si promoveze interesele lui persoanle. Si joaca tare Pasat, nu in zadar a ales biserica. Este cea in care oamenii au cea mai mare incredere.

Nu inteleg insa una. De ce jurnalistul Dumitru Ciubasenco, care figura pe lista de deputati ai PLDM, este acum purtatorul de cuvant al fostului director SIS, Valeriu Pasat? Ce este oare la mijloc? O simpla coincidenta?

Va recomand si emisiunea cu participarea Vitaliei Pavlicenco, a lui Ion Mereuta si Victor Josu (reprezentatul lui Pasat). O emisiune cu scantei!

http://www.jurnaltv.md/#pasat-isi-face-partid-105970

4 comentarii:

Anonim spunea...

In Moldova - tara minunilor...
Intr-o tara normala nu exista partid al preotilor, dar intr-o tara ca a noastra este necesar ca si religia sa se implice in politica. Doar poate asa se va ajunge la un compromis.

Anonim spunea...

In Moldova - tara minunilor...
Intr-o tara normala nu exista partid al preotilor, dar in Moldova este necesar ca religia sa se implice in politica.
Doar poate asa se va ajunge la un compromis.

Anonim spunea...

E o chestie mai profunda, Elena! Miina "paroasa" a Moscovei e vizibila de la o posta! Pasat are careva datorii certe fata de Msk si acu le va plati cu virf si indesat, chiar daca nici lui Pasat nu io fi placind istoria in care a fost implicat acum. Ortodoxia nu are nimic, decit partea politica, deoarece nici in Rusia predarea bazelor ortodoxiei nu este obligatorie, chiar au contraire, acolo sunt si bazele islamului, si bazele iudaismului si oricine isi alege dupa plac. La noi e alta: Pasat va incerca prin sustinerea clerului RUSOFON si ROMANOFOB sa atraga o parte a electoratului prin dezinformare, prin agramare deschisa, prin minciuna. Il cunosc personal pe Pasat si tipul e roman adevarat, dar va face un joc la limitele prostimii, fiindca asa i sa comandat de mai sus. Monitorizati-l atent si veti descoperi multe lucruri interesante despre Pasat-om, Pasat-savant si Pasat-sclavul servil al Msk. Mi-as dori sa piara in isorie acest proiect cit mai curind, deoarece va duce la prostimea so dezinformarea maselor, va introduce Md intr-un nou "coridor" al minciunii si se va incerca sa reorienteze Tara de la valorile europene spre cele false, proruse, indoctrinare. Nu pot dori succes unui astfel de partidut si voi face tot posibilul ca lumea sa voteze impotriva acestora. La un moment dat ei pot deveni mai periculosi ca comunistii! Barem ca clerul nostru are marea experienta de colaborare cu KGB si comunistii de toate tonalitatile...

AO Areopagus spunea...

Si de ce pana la urma urmei biserica nu ar avea voie sa se implice in treburile statului? Cine a dat acest verdict? Daca oamenii vor considera ca biserica nu trebuie sa se implice atunci nu vor vota acest lucru. De ce va panicati in zadar? Si daca oamenii ar considera ca au nevoie de biserica si in structurile de stat, care e baiul? Pana la urma definitia democratiei inseamna tocmai libera alegere a oamenilor cui sa-si incredinteze treburile publice.