vineri, 26 decembrie 2008

Topul politic al anului 2008

I-am rugat astazi pe politiceni sa faca un top al evenimentelor care au avut loc in 2008. I-am intrebat care a fost evenimentul care a marcat Republica Moldova si, surprinzator, liderii politici nu prea stiau ce sa spuna. Cu regret, in tara noastra nimic grandios nu se intimpla sau se intimpla atitea incit nu mai socheaza pe nimeni.

Pentru liderul AMN, anul 2008 nu s-a deosebit cu nimic. Serafim Urechean s-a gindit mult care ar fi evenimentul anului care a marcat Republica Moldova dar nu a gasit decit un raspuns, poate este vorba despre desteptarea nationala inainte de alegeri...

Si liderul PD nu a gasit un eveniment cu caracter pozitiv care s-a intimplat in anul care trece. Dumitru Diacov si-a amintit, in schimb, despre calamitatile naturale care i-au afectat grav pe cetateni.

Pentru liderul PSD cel mai mare eveniment al anului este criza financiara, dar si acesta cu conotatii negative pentru Republica Moldova.

In schimb liderul PLDM a gasit un raspuns mai ingenios. Vlad Filat sustine ca evenimentul anului 2008 este apartitia formatiunii pe care o conduce.

Cei care au vazut multe evenimente marcante in 2008 sunt deputatii comunisti si cei crestin-democrati.

Asa sau altfel, dar pentru multi politiceni anul 2008 au fost unul in care s-au manifestat foarte activ. 2008 reprezinta pentru acestia un preludiu pentru batalia cea mare din 2009, adica lupta pentru un nou fotoliu de deputat.

Niciun comentariu: