miercuri, 10 decembrie 2008

Alexandru Tanase, ministru de Interne ?!

Cine ar fi crezut ca renumitul avocat Alexandru Tanase ar putea fi candidatura liberal-democratilor la functia de ministru de Interne!?

Liderul PLDM sustine ca acest lucru s-ar putea intimpla numai dupa ce respectiva institutie va fi reformata din temelii. O astfel de restructurare poate sa o faca numai o persoana cu caracter, profesionista si obligatoriu din afara sistemului, explica Vlad Filat, intr-un interviu acordat pentru postul de televiziune TVC 21, in cadrul emisiunii „Interviul saptamanii”, care va fi pusa pe post in aceasta sambata.

Astfel, Alexandru Tanase ar putea fi prim-viceprim-ministru, ministru de Interne in viitorul Guvern, daca PLDM va participa la formarea noului Executiv.
Celalalt avocat valoros pe care il are formatiunea, Vitalie Nagacevschi, ar putea deveni ministru al Justitiei. Si nu ar fi o problema, poate asa, Republica Moldova nu va mai fi condamnata de catre CEDO in atatea cazuri rasunatoare.

Cu ce functie se va alege Vlad Filat?!

Legislatorul a lasat sa se inteleaga ca opteaza mai mult pentru functia de premier decit de cea de presedinte al tarii, pentru ca in Executiv poate face mult mai multe decit in oricare alta postura.

Filat spune insa ca nu si-a pus scopul de a ocupa o anumita functie. In calitate de sef de stat, liderul PLDM vede o persoana impartiala, fara responsabilitati in fata unui partid sau altul, cu calitati morale, dar si sa poata sa se pozitioneze deasupra intereselor personale, de grup sau de partid. Intr-un cuvint sa fie un presedinte al tuturor.

Niciun comentariu: