joi, 11 decembrie 2008

Igor Dodon, candidat la Premiul Nobel!


Ce frumoasa gluma a facut astazi in Plenul Parlamentului deputatul neafiliat, Anatol Taranu, mai ieri vicepresedinte al PNL.

Legislatorul a venit cu ideea de a-l inainta ca si candidat la Premiul Nobel in economie pe vicepremierul Igor Dodon pentru o performanta inedita de a proteja economia Republicii Moldova impotriva gripei aviare si a crizei mondiale.

Speakerul Marian Lupu nici nu a supus votului aceasta propunere, evident pentru ca este o gluma si cum gluma se poate ingrosa, mai bine sa moara din fasa.

La modul serios, insa, mai multi analisti economici independenti, precum si legislatorii din opozitie au declarat, de nenumarate ori, ca efectele crizei financiare mondiale se vor resimti acut si in Republica Moldova, mai ales in sectorul real al economiei. Se asteapta ca cel mai mult de pe urma acestei crize sa aiba de suferit domeniul constructiilor.

La fel o parte din moldovenii aflati la munci peste hotare ar putea sa revina acasa, pentru ca in tarile europene nu vor mai avea de lucru. In schimb Guvernul ne asigura ca situatia este sub control.

Dar eu personal nu cred in povestile cu care incearca sa ne adoarma ditamai Guvernul moldovean.

Niciun comentariu: