joi, 22 aprilie 2010

Ganduri despre unire...

Subiectele unioniste revin in actualitate la Chisinau. De ce? Pentru ca mai suntem nostalgici, sentimentali...

Spune PNL ca integrarea tarii noastre in UE poate fi accelerata prin unirea cu Romania. Altfel, nu ajungem in UE. Cred ca e prea mult spus, desi nu sunt foarte sigura ca tara noastra se va integra in marea familie europeana in urmatorii 10 ani.

Cine mai crede ca la modul real R. Moldova se poate uni cu Romania? Probabil tot mai putini...

Totusi discutiile pe care le-am avut ieri in cadrul emisiunii "Moldova minut cu minut" cu presedintele PNL Vitalia Pavlicenco si istoricul Anatol Dubrovschi au fost destul de interesante si aprinse. Interventia fostului presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, precum si senatorului Partidului Romania Mare, Gheorghe Funar au pus pe jar spiritele. Fostul presedinte Iliescu a dat vina pe autoritatile de la Chisinau ca unirea asa si nu s-a produs la inceputul anilor 90, in timp ce presa din Romania scria ca din cauza lui Iliescu, unirea asa si nu a avut loc, lucru negat de Iliescu, in cadrul emisiunii, dar confirmat de senatorul PRM.
Ei, cine sa-i mai inteleaga pe politicieni...

Mda, eu totusi mai gandesc cum am fi trait noi azi, daca eram o Romanie mare, o Romanie unita? De cate ori m-as fi dus in capitala Bucuresti? Iar astazi presedinte mai era Traian Basescu?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Bravo Elena. Multumesc pentru emisiune.