marți, 27 aprilie 2010

De ce scartaie AIE?

Epopeea in jurul paradei de 9 mai se pare ca a adus mari probleme de imagine Aliantei pentru Integrare Europeana. Nu era pentru nimeni un secret ca au existat in cele peste 6 luni de cand exista AIE divergente de opinii, mesaje si actiuni necoordonate. Dar ceea ce se intampla astazi pune sub semnul intrebarii functionalitatea Aliantei.

De ce nu au iesit in fata presei cei 4 lideri ai AIE sa explice de ce R. Moldova trebuie sau nu sa participe la parada de 9 mai, la Moscova? De ce au preferat sa faca declaratii necoordonate in prealabil, declaratii care sa-i puna intr-o lumina nefavorabila pe partenerii de Alianta? Raspunsul: lipsa de comunicare in interiorul AIE, aroganta si orgoliile personale care sunt de multe ori mai presus de interesele Aliantei, lipsa unei strategii de activitate in interiorul AIE. Or, toate aceste greseli tactice ale celor 4 partide vin sa dea apa la moara comunistilor. Cine castiga daca AIE se cearta?

Una este clar, partidele au intrat in campanie electorala, o campanie care se va da pe muchie de cutit chiar intre partidele care au constituit Alianta, fie daca alegerile anticipate vor avea loc in aceasta toamna sau la primavara.

Niciun comentariu: