vineri, 23 aprilie 2010

Marsaluim pe Piata Rosie

S-a decis! Militarii nostri vor marsalui pentru prima data pe Piata Rosie din Moscova. Subiectul a fost discutat aprins in interiorul Aliantei pentru Integrare Europeana. Ma intreb daca vor mai exista si alte disensiuni in AIE si daca va supravietui Alianta pana la alegerile anticipate?

Ce are de castigat R. Moldova ca participa la Parada din 9ova mai? Vom fi prieteni mai buni cu Rusia? Vom avea gaze naturale rusesti mai ieftine? Nu vom mai avea probleme privind livrarea vinurilor moldovenesti pe piata ruseasca? Va fi solutionat conflictul transnistrean? Fostul ministru al Apararii, Valeriu Plesca, spune ca s-a decis ca delegatia moldoveneasca sa plece la Moscova pentru ca ar exista la mijloc si niste castiguri economice.

Comandantul suprem al armatei are temeri ca militarii nostri vor lesina pe Piata Rosie, pentru ca nu sunt pregatiti sa marsaluiasca. Asa probabil ii incurajeaza Comandantul suprem al armatei pe militari.

Asa sau altfel, dar la viitoarele alegeri vom vedea daca electoratul va taxa partidele politice care au luat aceasta controversata decizie.

Niciun comentariu: