marți, 4 august 2009

Ion Sturza, presedinte al tarii?

Se pare ca prin culoarele politice se discuta candidatura fostului premier Ion Sturza la funcţia de şef al statului. Liderul PLDM, Vlad Filat,care este un prieten apropiat cu fostul premier, a declarat că nu a auzit de această variantă. “După mine, Sturza întruneşte toate calităţile pentru a fi un bun preşedinte. Însă nu cred că va accepta să vină în R. Moldova. Din păcate, multe personalităţi au plecat din ţară pentru că nu le-au fost create condiţii să activeze normal aici”, a mai spus Filat, în cadrul unei conferinţe de presă.

Citeva detalii: Ion Sturza a fost premier pe o perioadă de numai nouă luni, în anul 1999. Guvernul Sturza a fost calificat ca cel mai emancipat şi mai progrsist guvern din istoria Moldovei care a realizat cele mai radicale reforme. În prezent Ion Sturza este om de afaceri, director-adjunct şi acţionar al grupului petrolier "Rompetrol Group", companie care are o cifra de afaceri de peste 10 miliarde de dolari anual.

Un comentariu:

Eleonora Lisnic spunea...

Eu cred în capacitatea omului de a evolua şi de a învăţa din greşeli.
Sturza mi-a rămas în memorie cu o explicaţie oferită în Parlament în 1998, când era prim-ministru. A spus că sunt bani la Buget, dar nu plăteşte salariile pentru că ar creşte inflaţia, iar controlul inflaţiei este condiţia pusă de BM şi FMI. Între timp, oamenii mureau la sate de foame. Iar venirea comuniştilor la putere a fost mult facilitată de faptul că oamenii nu primeau salariile şi pensiile luni în şir.