miercuri, 25 februarie 2009

Cit costa votul moldovenilor de peste hotare?!

In mod cert, votul moldovenilor care se afla la munci peste hotare ar conta foarte mult daca conationalilor nostri le-ar fi create conditii pentru a-si exercita dreptul constitutional de a vota.

Altfel, moldoveanul nostru care se afla "imprastiat" de vitregiile timpului in toata Europa trebuie sa dea dovada de cel mai mare patriotism de pina acum. Mai ales cei care nu se afla in apropierea sectiilor consulare sau a Ambasadelor Republicii Moldova din strainatate.

Un vot poate costa zeci sau chiar sute de euro, suma care reprezinta costul unui bilet spre "urna de vot".

Inteleg aici de ce este atat de mare frica comunistilor. PCRM nu vrea ca jumatate din electorat (cam atat reprezinta moldovenii care sunt in strainatate), de altfel, inteligent, sa participe la alegerile din 5 aprilie.

Si asa cum aproape de fiecare data moldovenilor nu prea le-a pasat de viitorul lor, pot intui cam citi conationali de-ai nostri din Italia, Spania, Rusia, Portugalia vor merge la vot.

Totusi, mai sper intr-o sclipire a moldoveanului...

2 comentarii:

Anonim spunea...

daca moldovenilor de acasa nu le pasa de tara ce sa mai vb de astea care sunt peste hotare.
Eu daca asi sta ilegal intr-o tara nu asi risca sa merg la vot sa fiu prins de politie. Mai stii ce intelegere a mai facut Voronin cu politia din Itlaia, Spania etc.
Oricum eu merg la vot.
trebuie sa ma decid pe cine votez, Ori PL sau PLDM tinand cont ca nu se mai permit alinatele....

Anonim spunea...

Foarte bine faci! Fiecare dintre noi trebuie sa mearga la vot, sa-si aleaga viitorul!!!