miercuri, 4 februarie 2009

Se cauta viitorul presedinte

Asa se face ca intr-o tara a paradoxurilor, cum e Republica Moldova, pe de-asupra chipurile si parlamentara, subiectul numarul unu in discutii este cine va fi "succesorul" presedintelui Voronin.

Cetatenii, daca e sa credem sondajelor, parca l-ar prefera in aceasta functie pe Marian Lupu, dar se pare ca echipa comunistilor nu crede in "loialitatea" actualului speaker.

Ar mai fi citeva nume care se vehiculeaza: Zinaida Greceanii, Valentin Mejinschi, Vladimir Turcan. Ce sanse au acestia este greu de spus, dar cred ca toti si-ar dori sa poarte colanul poleit cu aur si metale pretioase la investirea in functia de sef al statului.

Despre candidatura presedintelui Comisiei parlamentare juridice, Vladimir Turcan, la functia de presedinte al tarii se discuta de mult timp, dar, iarasi, exista foarte multe semne de intrebare. Zvonurile legate de aceasta candidatura insa s-au inmultit in ultimul timp.

L-am sunat pe Turcan sa-l intreb ce si cum... Evident nu asteptam un raspuns clar, de altfel nici nu l-am primit :) Vladimir Turcan mi-a declarat ca zvonurile sunt o provocare, iar la staff-ul comunistilor nu s-a discutat despre vreun succesor al lui Voronin. Turcan mai spune ca totul depinde de rezultatul alegerilor.

Concluzia e simpla: ce pacat ca poporul nu-si alege presedintele...

Niciun comentariu: