joi, 12 februarie 2009

OSCE indeamna Chisinaul sa desfasoare alegeri libere si corecte

Adunarea Parlamentara a OSCE indeamna autoritatile de la Chisinau sa desfasoare alegeri libere si corecte. Este mesajul parlamentarilor Organizatiei la finalul vizitei de documentare in Republica Moldova, inainte de alegeri. Oficialii OSCE au avut intrevederi cu presedintele Parlamentului, cu liderii politici din opozitie, dar si cu reprezentanti ai societatii civile.

"Eu si colegii meu vom urmari indeaproape cum se va desfasura campania electorala in Republica Moldova. Sper ca alegerile parlamentare din aprilie sa fie libere si corecte, ceea ce inseamna ca toti concurentii electorali sa aiba acces egal la mass-media si justitie, posibilitati egale de a desfasura campania electorale, " a declarat preşedintele AP a OSCE, Joao SOARES.


Adunarea parlamentara a OSCE este ingrijorata si de acuzatiile precum ca sistemul juridic se utilizeaza pentru intimidarea liderilor politici din opozitie, dar si candidatii implicati in campania electorala. Oficialii spun ca, daca acuzatiile se vor adeveri, atunci acest fapt va discredita serios alegerile din 5 aprilie.

Tototdata, OSCE a declarat ca va monitoriza si daca actuala guvernare utilizeaza resursele administrative in scopul promovarii imaginii sale. Organizatia a anuntat ca va trimite citeva zeci de observatori care sa monitorizeze desfasurarea scrutinului parlamentar din 5 aprilie. OSCE a avut astfel de observatori la toate alegerile desfasurate in Republica Moldova incepind cu anul 1993.


Anterior, si Guvernul American a indemnat autoritatile de la Chisinau să asigure alegeri libere şi democrate. Asta deoarece este important ca procesul electoral să fie corect şi transparent, care să permită cetăţenilor moldoveni să-şi aleagă liber liderii.


Un comentariu:

Anonim spunea...

Eu nu cred ca tinerii trebuie sa se rascoale si mai mult si sa protesteze in asa fel ca si cum a fost acum!! Haideti sa ne uitam real la ceea ce se petrece acum in Moldova. Majoritatea din cei ce au iesit pe strada sun tineri drogati, plini de alcohol, fostii retinuti din inchisori, si asa mai departe. Deci majoritatea din ei vin pe Piata Marii Adunari nu pentru dreptate ci pentru a primi alcohol gratuit si poate si mai mult gratis. Rascoala mai departe nu este o idee.
La comunisti se afla o candidatura foarte buna pentru un nou presedinte al tarii Moldova - d.Marian Lupu.
Eu am fost tot anticomunista, dar la moment sunt sigura ca mai buna persoana pentru postul de presedinte al tarii nu este.
Si mai doresc sa accentuiesc ca poporul lupta la moment si au inceput si mai tare sa se urasca unul pe altul, ceea ce trebuie oprit mai repede. Daca oamenii se vor purta urit unul cu altul, atunci Moldova se va duce pe ripa cu comunisti sau cu un alt partid. Nu trebuie sa se permita injosirea unul pe altul. O revolutie nu este o iesire din situatie.
La moment eu nu ma aflu in Moldova, si nu voi veni in timpul apripiat, dar ma doare mult de cea ce se petrece la Moldova. Dar rascoala nu are nimic cu comunistii. Careva mafioji nu se inteleg intre ei si au hotarit in asa fel sa provoace poporul. Si tineretul respectiv indeplinesc cea ce singuri nu stiu ce fac. Majoritatea nu inteleg nimic in politica, dar fiindca pe Piata Marii Adunar cineva aduce si imparte otravuri gratuit, atunci se duc si ei sa culeaga cite ceva.