miercuri, 9 martie 2011

PL si PLDM sa treaca in opozitie

(UPDATE:10.03.2011)Nu stiu care este situatia in PLDM, dar cel putin liberalii (PL) s-au gandit de mai multe ori sa treaca in opozitie si sa sustina fortele democratice. Au spus-o persoane foarte importante din partid. Si daca au spus-o, atunci au si anumite motive. Si acum ganditi-va ce s-ar putea produce in aceste conditii.

Mai este si o alta varianta. Daca se ajunge la situatia cand premierul isi prezinta demisia pentru ca nu vrea sa fie o marioneta?!


9.03.2011
Poate pentru multi va fi socant ceea ce scriu, dar cred ca PL si PLDM ar trebui sa treaca in opozitie si sa sustina democratia in Republica Moldova, daca pun interesul national mai presus de interesul unor oligarhi din actuala AIE. Daca nu au sustinere, daca nu-si pot realiza programul de guvernare tocmai pentru ca o anumita componenta din AIE incearca sa blocheze activitatea Guvernului, daca tot nu se poate si nu se poate, atunci mai bine sa fii in opozitie, sa te detasezi de toate intrigile care se tes pe la spate. Daca cei din PL si PLDM nu vor sa fie marionete, pai sa nu fie!

Ce se va intampla cu tara? Nu cred ca va fi mai rau decat sa sustii anumite clanuri care se afla la guvernare si care vor sa puna mana pe toti banii statului. E mai bine sa sustii si sa participi la o guvernare care isi face de cap, care nu se intereseaza se soarta acestui popor chinuit?! Consider ca oamenii sunt acum mai copti la minte si inteleg mult mai multe decat cred cei care sunt in fruntea tarii.

11 comentarii:

Anonim spunea...

"бред" - cum zic polonejii

Anonim spunea...

Vlad filat e un prosper om de afaceri,dar,din pacate nicodata nu va fi apt sa guverneze in echipa.Megalomania lui Vlad Filat este nu numai o tragedie personala a acestuia, ci si o mare deziluzie si spuleberare a sperantelor pentru toti cei care au crezut si inca mai cred in fenomenul VLAD FILAT. Asa ca PL alaturi de PLDM cu Vlad Filat, fie la guvernare,fie in opozitie,e o curata sinucidere.Inca sunt proaspete in memoria moldovenilor ,,osteneala,, elitei PLDM in frunte cu Filat, care au ponegrit Decretul lui Filat si memoria jertfelor regimului sovietic comunist. Vlad Filat si anturajul sau nemijlocit nu au nimic comun cu idealurile moldovenilor de pe ambele maluri ale Prutului!!

Anonim spunea...

Bravo Elena, gandesti corect

Anonim spunea...

Eram sigur ca nu prea te pricepi la politica. Si asta o demonstrezi in toate emisiunile pe care le prezinti la Jurnal TV. Nu vreau sa te supar dar chiar nu cred ca esti o profesionista...

Sefu' spunea...

No, no, no!
Nu sunt de acord!
Sa inteleg ca PD si PRCM au fost puse intr-o tava. Eu sunt de o alta parere. PL si PCRM nu sunt luati in calcul, la moment. "Lupta" se da intre Filat si Plahotniuc, deci PD si PLDM.

Sa inteleg ca PD blocheaza activitatea Guvernului? Nu e asa! Toti au coarne, si-s mari ai naibii! Acelasi Filat, nu-l victimizati ca e buna poama, si Lupu, toti. Ei la camere vorbesc abia stapanindu-si furia pe "colegi", ce sa mai vorbim de culise?

Ei nu au pus la punct sferele de influienta, plus alegerile locale, plus incertitudinea cu votarea sefului statului.
De aici si avem Circul de Stat. E interesant ce se pertece: ministrul Lazar cica e in cardasie cu moldetelcomul si majoreaza tarifele, Filat le da in jos! Lupu iese la presa si spune ca se face de dragul capitalului politic. Acum Lupu aduna sefii agentiilor si le da indicatii, ca rezultat scad tarifele la perfectarea pasaportelor. E bine! doar ca Filat (de data aceasta) se arata indignat de faptul ca Lupu a actionat astfel.
Deci, nimeni nu vrea in in opozitie, toti vor la putere.

Anonim spunea...

Valentina Cușnir:
nici de AIE 1 nu a fost nevoie! Este scenariul comuniștilor!
lupu nu a plecat de la comuniști!
lupu s-a băgat în alianță ca să nu poată fi trași la răspundere voronin și șaica lui! Chiar credeți că procuratura nu a avut dovezi împotriva lui voronin? greșiți! lupu și pd-ul nu ar fi votat pentru ridicarea imunității lui voronin!

Anonim spunea...

Lena...cat simpatica esti atit de naiva! Problema in RM nu e PDM ci anume FIlatovic adica sponsorul vostru si sustinatorul lui Mocanu! Daca trebuie sa treaca cineva in opozitie atuci Ghimpu dar nu acum dar atunci cand a fost lasat fara minister de forta!

algor spunea...

De acord 100%,asa am zis si de la inceput cind Sergiu Mocanu nea anuntat de viitorul pericol Plohotniuc,eram de acord,si nu inteleg de ce Ghimpu,ca stia cinei Plohotniuc,ce a facut,citi a furat ,ep citi ia nenorocit,si totusi eram de acord,ca macar Ghimpu,sa spus adevarul verde,ca nu face alianta cu MAFIA. Acuma deja e tirziu,din pacate.!!!! Mafia intra in oasele noastre,fara mila,si macar fara rabdare.a doua luna de vicepresedinte al Parlamentului,el deja vrea sa fure banca de aconomii,moldtelecom,si,a.m.d. Imi pare rau de MAFIOTII,impreuna cu FILAT i GHIMPU.toti sunt deo MĂMICĂ.

Anonim spunea...

Glumesti probabil. Tu crezi ca astia care sunt la putere acum is curati ca lacrima. Exceptie face Ghimpu. Ca de cativa ani tot cauta CCEC sa-i gaseasca ceva cu care sa fie santajat de partenerii de alianta. Restul e pe vechi, aceiasi oligarhi cu alta palarie. Lasa ca se coace si harbuzul pana in toamna.

Vitalie spunea...

Cred ca alegatorii deja si-au spus cuvintul cine sa fie la guvernare.

Anonim spunea...

Aceasta ideie e analogica cu cea de "inecatul la mal". lupta e dura dintre PLDM si PD dupa cum se vede la suprafata, deoarece sunt oligarhi indeajuns cit intr-o tabara, atit si in alta. Sa speram ca de pe urma acestor ciocniri vom avea de cistiga noi cetatenii de rind, vorba aia - " unde se bat doi, cistiga al treilea".