marți, 29 martie 2011

Cum Valeriu Cosarciuc a vrut (vrea) sa devina presedinte AMN

Taraboiul din interiorul AMN nu e nici pe departe de final. "Furnicarii" din AMN merg in teritoriu sa-i convinga pe membrii partidului sa nu voteze la Congresul AMN fuzionarea cu PLDM. Surse din interiorul AMN mai spun ca la sedinta Consiliului National Politic al AMN unde s-a decis mariajul politic cu liberal-democratii, un grup a cerut convocarea Congresului extraordinar pentru a alege un alt presedinte. Ideea ii apartine lui Alexandru Oleinic, Ivan Gutu si altii care l-ar fi propus pe Valeriu Cosarciuc la functia de presedinte. Fostul ministru al Agriculturii se si vedea deja lider al partidului. In discursul sau, Cosarciuc a vorbit despre ceea ce ar vrea sa faca pentru formatiune daca ar fi ales presedinte.

Oleinic si atunci si acum spune ca AMN trebuie sa mearga de sine statator la alegerile locale generale, mizand pe un rezultat de 10%, in conditiile in care Veaceslav Platon ar fi asigurat banii necesari pentru campanie. Fostul ministru al Tehnologiilor Informationale, amn-istul Alexandru Oleinic a luat in calcul si o alta varianta - cea a fuzionarii AMN cu PD, Plahotniuc fiind principalul finantator.

Dezlegarea acestor situatii deloc simple din AMN se va produce la Congresul partidului. Membrii vor decide incotro sa mearga, chiar daca fuziunea intre AMN si PLDM a fost semnata de liderii celor doua partide.

Niciun comentariu: