duminică, 3 aprilie 2011

Unirea. Pe cand?

Tocmai am incheiat de citit cartea "Urmatorii 100 de ani" de George Friedman (politolog american, fondatorul si directorul general al Stratfor). Este o carte uimitoare si ma gandesc acum ca multe dintre previziuni as putea sa le apuc si eu, mai putin razboiul spatial, pe care autorul il descrie in cele mai mici detalii. Potrivit lui Friedman, razboiul va izbucni pe 24 noiembrie 2050, ora 17.00, prin atacul japonezilor asupra Stelelor Razboinice din spatiu ale SUA. Dar nu despre asta am vrut sa scriu.

In toata cartea care analizeaza evolutia statelor lumii in urmatorii 100 de ani, am gasit doar o singura referinta la Republica Moldova, in capitolul despre Rusia anilor 2020. "Rusii vor domina Asia Centrala si Caucazul si vor absorbi, probabil, Republica Moldova, dar nu vor putea sa absoarba si statele baltice...". Deci, pana in 2020, nicio sansa sa scapam de influenta Rusiei.

Dar dupa 2020, situatia devine mai interesanta, Rusia se destrama, iar Polonia se impune serios in acest spatiu si devine o noua putere cu influente asupra Ucrainei si Belarusului. Atunci " ... Romania isi va recupera Moldova..." Deci iata mesajul pe care il da Friedman unionistilor: unirea cu Romania se va produce dupa 2020.

}n concluzie spun ca este o carte interesanta cu o analiza exceptionala.

Niciun comentariu: