duminică, 30 ianuarie 2011

Revolta

Soferul unui microbus de pe ruta 188 a izbucnit in revolte atunci cand o persoana l-a intrebat daca poate ajunge pana la bd. Renasterii (acum bd. Grigore Vieru). Persoana era nimeni alta decat Vlad Cubreacov. Si atunci soferul a tinut o adevarata lectie de revolta pasagerilor din microbus. "Stiti cine este? Este Cubreacov cel care a stat pe strada Ismal, inscenand o rapire", spune soferul care asculta Radio Europa Libera. "Vedeti ce se intampla in Egipt?! Nu vrem sa fie asta si la noi. Totusi moldovenii rabda si rabda, si de nimic nu le pasa", mai continua acesta. I-am sugerat, la iesire, sa lase micobusul si sa iasa in Piata Marii Adunari Nationale sa-si spuna pasul. Poate il mai sustine cineva.
Nu dea Domnul sa se intample si la noi ceea ce este acum in Egipt, chiar daca meritam sa traim mai bine, chiar daca trebuie sa-i taxam dur pe cei care incurajeaza coruptia, chiar daca trebuie sa cerem respectarea drepturilor noastre.

8 comentarii:

Gh. Lupuşoru spunea...

Sincer, n-am prea înţeles articolul. Adică orice imbecil de şofer are dreptul să aă-l agreseze pe cineva doar pentru că îi este solicitată o întrebare, sau pentru că se numeşte Vlad Cubreacov?

Gh. Lupuşoru spunea...

Sincer, n-am prea înţeles articolul. Adică orice imbecil de şofer are dreptul să aă-l agreseze pe cineva doar pentru că îi este solicitată o întrebare, sau pentru că se numeşte Vlad Cubreacov?

Anonim spunea...

Da un prot de sofer care nu poate gindi decit la cei 400-500 de lei facuti ai lui, da pe dinsul nu il intereseaza ca voronin r
este la puterea sau sunt la putere altii pe dinsul il intereseaza masina lui si cistigul cit mai mukt si nimic altceva, cei care lucreaza pe rutele din chisinau cit si cei din moldova intreaga mai mult ii interesedaza cistigul decit viata celor care se afla in transportul lor.

Anonim spunea...

Elena, fii linistita ca d-nul Cobriacov(fostul parlamentar) are masina luxoasa.Incearca sa te documentezi cate masini are...
Cred ca l-ai confundat, scuze...am si eu 29 de ani dar totusi mi-am permis deja pe la varsta de 22ani sa circul cu masina mea proprie.
Deci sunt sigur ca era alta persoana!!

Tudor

Elena Robu-Popa spunea...

Pentru Tudor - Era Vlad Cubreacov, l-am vazut cu ochii mei. Poate si-a lasat masinile acasa.

Elena Robu-Popa spunea...

Pentru Gh. Lupusoru - Se prea poate ca nu am fost inteleasa, dar pentru precizari pot spune ca soferul nu l-a agresat verbal pe Cubreacov (Cubreacov pur si simplu a deschis usa sa-l intrebe daca merge pina la bd. Grigore Vieru. Si cum microbusul avea alt traseu, fostul deputat s-a indreptat pe jos pana la bulevard. Totul s-a intamplat cand eram la Sun City). Soferul s-a revoltat fiind la volan in fata a catorva pasageri, inclusiv si eu.

Anonim spunea...

Adica a fost gen: vox populi?

Alexandru spunea...

Salut la toti,
Pentru Anonim - soferul poate fi si cum lai numit tu, poat efi egoist, gindindu-se doar la banii lui si la cistigul cel va duce seara acasa, in orice stat democratic si orice societate civilizata e asa, cetateanul isi face datoria, alege alesii sai, care au ei obigatii deja fata d eel, fata de soferul de mcrobuz. Nu-l condamn pe el si nici pe altii, in situatia in care traim noi, instinctul de autoconservare incepe sa-si faca auzit glasul, intr-o societate in care principii morale si democratia, lipsesc, in cazul in case securitatea ta, drepturile tale fundamentale, nu sunt garantate si protejate, asa cum spunea si Montesque -individul pentru individ lup devine - si e clar ca soferului de microbus, grijile mele sau ale tale nu inseamna nimic. Cint despre Cubreacov, el probabil reprezinta pentru soferul de microbuz intruchiparea lasitatii si prostitutiei intelectuale din Moldova.