joi, 20 ianuarie 2011

A inceput campania electorala pentru primaria capitalei. Neoficial

Desi pana la demararea campaniei electorale oficiale pentru alegerile locale generale de la inceputul acestei veri mai este ceva timp, presa vorbeste deja despre potentialii candidati la functia de primar al capitalei. Unele partide recunosc care este candidatul lor, altele, printre dinti, lasa sa se intrevada anumiti candidati. Asadar, in acest moment, iata candidaturile vehiculate in presa:

Dorin Chirtoaca, PL (confirmat)
Alexandru Tanase, PLDM
Serafim Urechean, AMN
Andrei Popov, PD
Igor Dodon, PCRM

Competitia se anunta destul de stransa. In mai multe interventii accidentale, in presa, prim-vicepresedintele PLDM, Alexandru Tanase, a vorbit despre insuccesele actualului primar Dorin Chirtoaca si despre problemele nesolutionate ale Chisinaului (strazile, cainii vagabonzi etc.)

Serafim Urechean in repetate randuri a vorbit ca si-ar dori sa se intoarca la primarie, mai ales acum cand nu mai este in Parlament.

Cu tot respectul pentru Andrei Popov, dar cred ca PD ar trebui sa caute alta candidatura, daca vor sa lupte pentru fotoliul de primar al Chisinaului.

Igor Dodon este pregatit de catre PCRM de mai mult timp pentru aceasta functie, desi si-ar fi dorit ca Dodon sa fi fost premier, intr-o coalitie PCRM-PD. In plus, Igor Dodon pare sa fie pregatit si pentru sefia PCRM. Ce sanse are PCRM in Chisinau este inca greu de presupus, dar daca privim asupra cifrelor din 28 noiembrie, cand numarul votantilor comunisti a crescut, atunci motive de ingrijorare cred ca ar trebui sa existe.

In fine, Dorin Chirtoaca, pentru care unchiul sau, Mihai Ghimpu, lupta cu atata inversunare. Mihai Ghimpu si-ar fi dorit ca Dorin Chirtoaca sa fie candidatura unica a AIE la functia de primar al capitalei, doar ca celelalte componente ale Aliantei nu doresc acest lucru, tocmai pentru ca nu exista buna intelegere intre ei, ci o permanenta competitie intre cine este mai destept, cine este mai frumos, cine mai inteligent si tot asa.

Daca Dorin Chirtoaca nu va castiga alegerile din acest an atunci va fi compromis solganul "un primar tanar, o capitala europeana".

3 comentarii:

Anonim spunea...

de unde ati scos ca ghimpu voia ca sa fie un singur candidat, a spus de nu stiu cate ori ca nu va fi asa, a respins ideea de a propune colegilor ceva de genul asta desi cel putin botan propunea targul. jurnalist si pace, scrieti ce va place d-voastra sa credeti.

Anonim spunea...

iar ultima fraza n-are sens... explicati-o, ca toti potentialii candidati, cu exceptia lui urecheanu, sunt destul de tineri, asa ca... jurnalist

Elena Robu-Popa spunea...

Daca Dorin Chirtoaca nu va cistiga alegerile, asta inseamna ca locuitorii Chisinaului nu au simtit o imbunatatire a situatiei, iar sloganul cu care a mers Chirtoaca in alegeri "un primar tanar, o capitala europeana" nu a fost realizat. Este parerea mea.