duminică, 18 iulie 2010

Nu vreau ca biserica sa faca politica!

Nu vreau ca preotii, dupa slujba, sa faca agitatie politica, sa-i cheme pe credinciosi sa-l voteze pe Valeriu Pasat (in speranta ca fostul director SIS va avea grija de ei, dar cum poate Valeriu Pasat sa le curate sufletele de pacate?!).

Nu vreau ca atunci cand merg la spovedanie la un preot, acela sa ma intrebe cu cine am votat la alegeri si pe cine il voi alege in calitate de presedinte de tara. Nu vreau ca preotul sa ma impuna da bat matanii, pentru ca nu-l voi alege pe Valeriu Pasat.

Nu vreau ca cei care nu sunt cu Valeriu Pasat sa fie declarati pagani, iar cei care sunt cu el - credinciosi.

Cred ca societatea civila ar trebui sa reactioneze mult mai dur si sa nu permita fetelor bisericesti un astfel de comportament. Preotii nu trebuie sa aleaga enoriasii dupa criterii politice, asta nu incape in niciun cod etic sau moral.

Cred ca ar trebui organizate proteste, iar daca mitropolitul Vladimir vrea sa fie pe lista de partid al lui Pasat, ar trebui sa renunte la functia lui si sa nu utilizeze in scopuri personale intreaga biserica.

Si mai cred ca si preotii care nu sunt de acord cu acest comportament al mitropolitului ar trebui sa spuna oamenilor acest lucru, sa faca in presa astfel de declaratii.

Acum ideea referendumului nu mai tine, pentru ca Guvernul a decis introducerea optionala a religiei in scoli de la 1 septembrie 2010. De aici intelegem usor ca aceasta idee a fost doar un truc electoral al lui Pasat. Iata de ce devine tot mai grav faptul ca, in pofida acestei situatii, fetele bisericesti vor in continuare sa faca politica. Asta e de-a dreptul imoral!

Niciun comentariu: