marți, 12 ianuarie 2010

De maine traim mai bine?!

Presa de la Chisinau a titrat ca azi este o zi istorica pentru Republica Moldova. Au inceput negocierile cu Uniunea Europeana, negocieri menite sa apropie tara noastra de marea familie europeana. Cand insa se va apropia RM de UE sau mai degraba va fi parte a UE nici cei mai buni experti nu se hazardeaza sa spuna. E si de la sine inteles, UE "traieste" bine si fara RM, tara noastra inca nu este un punct de mare atractie pentru Europa astfel incat (in afara de Romania) sa mizam pe tari puternice care sa ne fie ambasadorii integrarii noastre europene.

Ce au inteles oamenii din toata maretia evenimentului de azi? Ca de maine vom trai mai bine?! Nu! Nici pe departe. Negocierile ar putea sa dureze aproape trei ani (Ucraina negociaza un Acord de Asociere cu UE deja de trei ani) si daca autoritatile nu vor gestiona corect aceasta deschidere imensa de care dau dovada oficialii europeni apoi... ne vom integra in UE cand aceasta se va destrama :)

Tot ce am inteles e ca fiecare din noi este in masura sa se implice, astfel incat sa ne apropiem de standardele europene. Cum? Sa nu dea mita indiferent ca e vorba de politist sau judecator, sa-si cunoasca drepturile si sa ceara respectarea acestora si multe alte lucruri mai marunte carora nici nu le acordam atentie. Si... poate intr-o zi vom deveni si noi europeni cu tot ce presupune acest lucru.

Un comentariu:

Veaceslavv spunea...

"UE trăieşte bine şi fără RM" nu văd de ce noi nu am putea trăi bine şi fără UE, totul e să urmăm sfaturile tale, să avem o guvernare competentă şi împreună să ridicăm o ţară de invidiat chiar şi pentru UE, iata asta da scop... un pic utopic dar totul e să începem azi, un prim pas căci un drum de o mie de paşi începe ... cu ... primul.
Mult succes!