luni, 18 ianuarie 2010

Ministri de azi, securistii de ieri?

Da! Republica Moldova are nevoie de o Lege a lustratiei, sa se purifice odata clasa politica, nu sa se innoiasca, asa cum vor unii politicieni. Ce ne facem cu ministrii de azi securistii de ieri? Bine, vor spune ca nu a fost vina lor, ca asa a fost sistemul pana in 1991 si alte multe baliverne de acest fel. Dar, problema ramane. Oare nu avem dreptul sa stim cine ne conduce, cine ne "toarna", cine si ale cui interese le apara?

De ce bunaoara nu se doreste aderarea la NATO? Cine este agentul secret infiltrat in R.Modova care lucreaza bine pentru Rusia, in acest sens?!

De ce oare au ajuns sa fie ambasadori ai R. Moldova fosti agenti GRU (serviciul de informatii militare al URSS) cum ar fi Nicolae Chiritoaca? Bine ca acesta a fost rechemat la sfarsitul anului trecut. Dar cine ar putea sa-i succeada?! Un alt agent sub acoperire?

De ce oare noua, cetatenilor de rand, ni se asculta convorbirile telefonice, ni se verifica e-mail-urile?! Oare asa inteleg autoritatile sa asigure securitatea statului?!

Trebuie cat mai curand sa ne "spalam" de politicienii "sub acoperire". Oare cineva va avea curajul sa declare ca a fost securist si si-a "turnat" cel mai bun prieten?!

Astazi, in cadrul unei editii speciale de pe JURNAL TV, politicianul Sergiu Mocanu a facut o declaratie pe proprie raspundere ca nu a colaborat cu serviciile secrete sovietice si nici cu actualele servicii de securitate ale R. Moldova. Vreau sa vad care dintre politicieni ii va urma exemplu? Cel putin pentru a-si recapata demnitatea morala...

Niciun comentariu: