luni, 22 iunie 2009

In cautarea propriului Eu

Nu e corect sa credem ca viata nu ne ofera posibilitatea marilor schimbari. Problema e ca omul, in fata acestor mari provocari, inclina mai degraba sa dea inapoi, decit sa-si continue calea, sa infrunte necunoscutul. Sunt sigura ca aproape oricine dintre noi a trecut cel putin odata prin astfel de situatii... si, cu regret, nu a luat decizia cea mai corecta. Abia peste ani intelegem acest lucru...

Daca vrem ceva cu adevarat, atunci e aproape sigur ca acest "ceva" se va realiza. M-am convins de multe ori ce acest lucru. ("Cind iti doresti un lucru, tot Universul conspira la realizarea dorintei tale", Paulo Coelho).

De ceva timp stau acasa fara treaba (un fel de concediu "fortat", iata ca si pe jurnalisti ii afecteaza criza mondiala sau e doar un pretext?!) si am descoperit o carte pe care o recomand tuturor. Este vorba despre "Unsprezece minute" de Paulo Coelho (cei care au citit-o se pot da cu parerea). In aparenta pare a fi o poveste despre o prostituata, dar in esenta cartea este despre cum descoperi adevarata iubire chiar si prin sex. Am citit cartea dintr-o rasuflare si am inteles ca foarte putini dintre noi ajung sa traiasa o experienta atit de vie si de profunda ca a eroinei.

Pentru unii sexul nu este decit un mod de a te relaxa, o gura de aer care iti lipseste pe parcursul zilei sau un mod de a te elibera de stres. Insa doar pentru foarte putini sexul este o adevarata arta de a demonstra persoanei cu care faci asta cit de mult o iubesti (un lucru de altfel foarte greu de realizat). Asupra acestor lucruri te face autorul sa meditezi si sa descoperi in tine acea forta launtrica care sa te calauzeasca oriunde. Iar atunci cind gasesti esenta vietii tale, simti ca traiesti cu adevarat!

Niciun comentariu: