marți, 23 iunie 2009

Disperare in rindul deponentilor InvestprivatBank

Ceea ce s-a intimplat cu InvestprivatBank arata cum secretomania statului i-a "furat" si adus la disperare pe propriii cetateni. Despre problemele cu care se confrunta IPB se stia (Banca Nationala a Moldovei, Guvernul, alti factori de decizie stiau) inca de anul trecut. Dar intrucit urmau alegerile parlamentare (cu miza lor enorma pentru viitorul "stabil" al tarii), Guvernul (adica puterea) a preferat sa taca si sa traga foloase pe spatele cetateanului (a cita oara!!!).

Iata deci, prin "grija" enorma ce le-o poarta statul oamenilor, deponentii IPB au ramas fara banii pe care i-au strins cu mare greu, fara apartamente, in schimb cu o mare disperare in fata... BNM promite ca oamenii isi vor putea lua banii (toti banii?) intr-un termen cit mai restrins. Sa fie oare asa? Sa ne amintim insa de deponentii Guinea sau Intercapital care nici pina acum nu si-au restitut banii, care intre timp s-au devalorizat enorm.

Si mai este o parte a monedei. Probabil statul vrea sa mai puna mina pe inca o banca. Scenariul care se vehiculeaza este acela al procurarii IPB de o alta banca puternica din sistemul bancar al Moldovei. este vorba despre una din cele 5 banci puternice din tara, printre care VictoriaBank sau Banca de Economii (pe care statul urma s-o scoata la privatizare cu mult timp in urma).

Cred ca in scurt timp vom afla care sunt adevaratele interese ale puterii in destabilizarea sistemului bancar din R. Moldova.

Niciun comentariu: